Рекордам бути: Синоптик розповіла, коли українцям очікувати найбільшої спеки влітку

Очікується, що температура цього літа буде на 1-2 градуси вища за норму. Коли українцям слід очікувати найбільшої спеки, у коментарі "24 Каналу" розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух.

Синоптик зазначила, що найвища температура очікується в липні й першій половині серпня, при цьому суттєві й тривалі зниження малоймовірні. "Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні в західних, південних, південно-східних областях", - розповіла Балабух.

Крім того, за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях України ймовірний дефіцит опадів. Водночас вона зазначила, що у разі посилення циклонічної активності над Європою до України будуть переміщуватися більш вологі повітряні маси. "Це зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду та шквалу", – розповіла Балабух.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...