"Рекордна партія!": Вилучені в Таїланді "наркотики" на 1 млрд доларів виявилися... мийним засобом (фото)

Незважаючи на помилку, у Мін'юсті Таїланду не відкидають гіпотезу, що в засобах для чищення могли ховати наркотики.

Поліція "виявила" наркотики 12 листопада.

Поліція Таїланду 12 листопада вилучила рекордну для країни партію наркотиків, які після ретельнішої перевірки виявилися мийним засобом. Міністр юстиції Сомсака Тхепсутіна 24 листопада заявив, що сталося "непорозуміння", повідомляють Патріоти України.

На одному зі складів Таїланду поліція виявила 475 мішків вагою 11,5 тонн із білою гранульованою речовиною. Проведене в польових умовах дослідження показало, що це кетамін. Влада оголосила про вилучення рекордної партії наркотиків на 1 мільярд доларів.

Кетамін, який називають "наркотиком для вечірок", застосовується в медицині як знеболювальний засіб. Водночас його вживають і для розслаблення або галюцинацій, однак у цьому випадку препарат може завдати серйозної шкоди здоров'ю, аж до летальних наслідків.

Проведене пізніше лабораторне дослідження показало, що вилучена речовина – це тринатрійфосфат. Тринатрійфосфат – біла порошкоподібна речовина, яку використовують як засіб для чищення або як харчову добавку.

Незважаючи на помилку, у Мін'юсті Таїланду не відкидають гіпотезу, що в засобах для чищення могли ховати наркотики, оскільки власник знайдених мішків утік під час приїзду поліції.


Джерело: ВВС

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...