Нескладний, але оригінальний рецепт
приготування маринованих помідорів відрізняється використанням
морквяного бадилля разом зі звичною зеленню. Готова закуска набуває
пікантний смак і незвичайний аромат, інформує Ukr.Media, передають
Патріоти України.
Для
консервування необхідно уважно підібрати плоди томатів. Використовують
невеликі та добре дозрілі помідори з щільною м'якоттю і цілою, без
пошкоджень шкіркою.
А
також потрібно добре підготувати банки. Зручніше маринувати томати у
літрових ємностях. Їх чистять всередині і зовні питною содою. Потім
промивають ретельно проточною водою. Для стерилізації витримують банки
3-4 хвилини над парою. Можна прогріти їх у духовці або провести стерилізацію тари у мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятять 8-10 хвилин.
Інгредієнти
- якісні плоди помідорів — 3-5 кг;
- бадилля моркви без сухих стеблинок і пошкодженого шкідниками або хворобами листя — 20-25 гілочок;
- відфільтрована вода — 5 л;
- кухонна сіль середнього помелу без добавок — 5 ст. л.;
- цукор — 20 ст. л.;
- столовий (9 %) оцет — 5 ст. л.
Приготування
- Помідори
ретельно миють. За допомогою зубочистки кожен плід 2-3 рази
проштрикують на ділянці кріплення плодоніжки. Такий прийом допомагає
зберегти пружність томатів. Шкірочка під впливом окропу після такої
обробки не лопне, а м'якуш просочиться маринадом рівномірно, що
додатково забезпечить гарну якість готової закуски.
- Промивають
бадилля моркви прохолодною водою. Обтрушують надлишки вологи.
Розкладають гілочки на полотняну серветку. Залишають на чверть години,
щоб остаточно позбутися від води, що залишилася.
- Укладають
у банки спочатку бадилля. Потім щільно заповнюють її помідорами. Зелень
морквяних стебел можна розкласти між плодами або по стінці банки.
Виглядає це дуже ошатно.
- Воду вливають у
доречну за об'ємом каструлю. Її необхідно довести до кипіння, після
чого заливають підготовані овочі до країв ємностей. Витримують, поклавши
зверху кришки, 8-10 хвилин.
- Обережно,
використовуючи спеціальну кришку з отворами, зливають рідину у каструлю.
Знову її кип'ятять і заливають помідори. У деяких рецептах
рекомендується одноразова заливка окропом, але для надійності краще цю
процедуру повторити.
- Через 8-10 хвилин знову повністю зливають рідину у каструлю. Встановлюють на плиту.
- Після
закипання за умови активного помішування дерев'яною лопаткою розчиняють
сіль з цукром. Потрібно дати рідині покипіти 2-3 хвилини. Потім
вливають оцет.
Помідори заливають
швидко, поки маринад ще активно кипить. Ємності одразу консервують.
Обережно перевертають тару, перевіряючи герметичність кришок. Після
охолодження банки переносять у льох. Можна поставити їх для зберігання у
холодильник.
Представники Болгарії та Румунії вимагають захисту від імпорту дешевого меду з України. Від занизької закупівельної ціни на мед страждають і самі українські пасічники. За їхніми словами, відвантажувати продукт оптовикам восени-2024 доводиться від 55 гр...
У Харкові засудили жителя Краснокутської громади, який у вересні завдав ножового поранення чоловіку — той допомагав його дружині знести консервацію до погреба. Вирок 18 листопада виніс Орджонікідзевський районний суд Харкова, передають Патріоти України...