Reunion Nugget: Виявлено найбільший золотий самородок в історії Великобританії

Чистота породи - 22 карата - дає можливість припустити, що золотий бублик коштує як мінімум 80 000 фунтів стерлінгів.

Самородок виявив шукач скарбів, ім'я якого засекречено. Втім, так само, як і місце знахідки. Відомо лише, що золотий самородок був знайдений в одній з річок Шотландії, передають Патріоти України.

Чистота породи - 22 карата - дає можливість припустити, що золотий бублик коштує як мінімум 80 000 фунтів стерлінгів. Самородок отримав назву Reunion Nugget ( «Возз'єднання самородок»).
Подальша долі золотої знахідки невідома. За однією з версій, вона потрапить в Королівську скарбницю. За іншою - її викупить Національний музей Шотландії.
Слово - знавцям
Експерт по золоту Ніл Кларк вважає: хоча на території Шотландії є понад 300 місць, де можна знайти золото, довести походження цього самородка буде складно. Лі Палмер, автор книги «Поява золота в Великобританії: керівництво для золотошукача», підтвердив припущення про те, що два фрагмента раніше становили одне ціле. Можливо, цілісний самородок був розбитий ударом об каміння.
Лі Палмер, який не займається продажем золота, сподівається, що самородок буде виставлений в лондонському Музеї природної історії або в Національному музеї Шотландії. Тому що люди повинні побачити цю безцінну знахідку.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...