Реванш у розпалі? У Києві поліція затримала українців, які вийшли на протест проти "русского міра" (фото, відео)

У Києві поліція затримала активістів, які намагалися перешкодити проведенню заходу з російською блогеркою Олександрою Мітрошиною. Про це в Facebook повідомив громадський діяч Андрій Смолій, який зазначив, що росіянка відвідувала окупований Крим і підтримувала анексію, передають Патріоти України.

"Після того, як група активістів, зокрема "Відсічі", викликали поліцію, на них напали "прихильники" блогерки. Поліція замість того, щоб припинити протиправні дії і зупинити захід просто заарештувала двох активістів. Їх закували в наручники і волокли підлогою на вулицю. Одного з них тримають на колінах перед виходом. Навколо прихильники особи з країни-агресора", – йдеться у повідомленні.

Смолій зазначив, що цей інцидент показує, що Україна "впевнено опускається до часів Януковича". "Ось і докотилися ми до "яка різниця". До нас масово їдуть особи з держави-агресора нести "русский мір". Поліція стала на сторону громадянки держави-агресора", – додав він.

У "Відсічі" повідомили, що одним із затриманих виявився активіст Лео Овчаренко. Відзначимо, що росіянка Миірошина в 2017 році відвідувала окупований Крим, публікуючи фото в Facebook.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...