Режим Бацьки не дає спокою: Білоруська спортсменка Тимановська попросила політичного притулку в Польщі

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку намагалися насильно вивезти з Олімпіади після критики керівництва збірної, подала документи на надання політичного притулку в Польщі. Про це розповів Олександр Опейкін з Білоруського фонду спортивної солідарності в коментарі виданню "Настоящее время", передають Патріоти України.

"Вона зараз перебуває в Токіо. Вона вже спілкується з Міжнародним олімпійським комітетом і з пресою. Вже подала заяву на надання політичного притулку в Польщі, тому вона вже в дорозі перебуває. З нею все в порядку. Тримається добре, зрозуміло, що це стресова ситуація не тільки для спортсмена, але і людини - опинитися під таким тиском. Це молода дівчина, на яку чинили тиск дорослі досвідчені функціонери", - сказав Опейкін.

Він також зазначив, що дівчина побоювалася повертатися до Мінська, бо її показали в сюжетах "пропагандистських каналів". "Її намагалися зняти зі змагань не з якихось об'єктивних і реальних причин, по здоров'ю або щось ще, це був чисто адміністративний наказ", - додав Опейкін. Пізніше стало відомо, що Тимановська прибула в посольство Польщі в Токіо.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...