Режим боїться: У Москві на марші підтримки журналіста Голунова затримали понад 200 осіб (фото, відео)

У Москві (РФ) в середу, 12 червня, розпочався марш на підтримку журналіста видання "Медуза" Івана Голунова, якого звільнили з-під домашнього арешту. Поліція вже затримала сотні людей, зокрема опозиційного політика Олексія Навального, повідомляють Патріоти України.

Головне:

  • за даними Міністерства внутрішніх справ РФ, затримано більше 200 осіб;
  • всього поліція нарахувала 1200 учасників, хоча на марші їх значно більше - понад тисячу.
  • Поліцейські продовжують жорсткі затримання, одного з мітингувальників вдарили головою об стовп.на те, що Голунова відпустили, було вирішено не скасовувати акцію, передає "МБХ Медіа" (щоб подивитися відео, проскрольте сторінку до кінця).

Учасники виступили з вимогою покарати тих, хто підкинув журналісту наркотики, сфабрикував і замовив кримінальну справу. Вони скандують: "Геть поліцейську державу!"


"Ми виходимо мирно, в руках у нас газети зі статтями про Івана Голунова, тому ми не будемо узгоджувати наш марш", - повідомили організатори. На марші вже затримали журналістів "Медузи" Іллю Жегульова і Андрія Перцова.

Як повідомляє видання, в основному поліція "в'яже" чоловіків. Також відомо, що затриманий режисер Леонід Марантіді, який працював на цьому марші, виконуючи редакційне завдання "Медузи".

За даними МВС Росії, на акції станом на 14:30 вже затримано більше 200 осіб. "За вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 20.2 КоАП РФ, затримано понад 200 осіб", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС по Москві.

Український журналіст Роман Цимбалюк на сторінці у Facebook уточнив, що учасники акції також вимагають відпустити українців.

"Московська прогресивна громадськість увійшла у смак. Хвиля людського обурення дійсно врятувала одну людину. Івана Голунова справді відпустили. Сьогодні декілька сотень людей вийшли на акцію, щоб його підтримати Вимагають відпустити також громадян України. Тут дива не буде", — написав він.


В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...