Режисер зізнався, чому Руслані не дали виступити у фіналі "Євробачення-2023"

Режисер пісенного конкурсу "Євробачення-2023" Герман Нєнов відповів на хвилююче запитання шанувальників, чому співачка Руслана не виступила у гранд-фіналі, передають Патріоти України.

Так, режисер пояснив, що цього року команда вирішила дати шанс іншим артистам представити країну на всю Європу. Після перемоги на "Євробаченні-2004" Руслана вже мала змогу гучно заявити про себе.

"Руслана — легенда "Євробачення". Але в той же час Руслана — той артист, який мав найбільшу можливість промотувати Україну і себе як артиста в минулих роках на "Євробаченні". Руслана була широко представлена 2005 року, плюс у 2017 році у неї був такий найжирніший шматок ефіру, тому що це інтервал акт у гранд-фіналі. Це час суперзірки. Моє бачення було в тому, щоб показати нові обличчя України, нові риси", - пояснив Нєнов в інтерв'ю для YouTube-каналу конкурсу в Україні.

Окрім того, режисер дав чітке роз'яснення, за якими критеріями обирали артистів для виступу у Ліверпулі. Зокрема, він розповів про участь Марії Яремчук, ALYOSHA та OTOY. Герман наголосив, що кожен з них розповідав про свій особистий біль та дав шанс українцям ще раз заявити про свою трагедію.

"Коли ми обирали артистів, це була чесна історія. Номер ALYOSHA — історія біженців. Вона вийшла і прокричала свій біль на сцені. Її чоловік зараз у ЗСУ, вона вимушено іммігрувала до США з дітьми, стояла в чергах на кордонах. Так само і Марія Яремчук. Європейці - дуже емпатичні. Факт того, що представниця України на "Євробаченні" заспівала пісню свого батька і це потрапило у ЗМІ, активно обговорювалося. Що це дуже символічно. Ніби фани плачуть від того, що дочка співає пісню свого батька. Сам момент символізму чіпляє. OTOY у цьому контексті також невипадковий вибір. Це була стратегія і вона спрацювала. Бо, коли писали про брата OTOY, який загинув і не вийшов з Азовсталі, світ ще раз згадав про цю трагедію. Цей номер важливий з точки зору культурної дипломатії", - пояснив Нєнов.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...