Резонанс тижня. Багато років і сил віддала сцені: Померла заслужена артистка України (фото)

У Херсоні померла заслужена артистка України, відома актриса Валентина Гаврилівна Галл-Савальська. Про це повідомили на сторінці Херсонського театру ім. Миколи Куліша у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Валентина Галл-Савальська народилася 20 травня 1930 року в Кіровоградській області. В юності працювала секретарем Райспоживспілки, рахівником-касиром, а також завідуючою в районному Бюро РАГС. У 1952 році вона здійснила свою мрію і закінчила Одеське театральне училище, після чого пов'язала своє життя з театром.

Першим її театром став Український державний драматичний театр у Чернівцях. У 1957 році Галл-Савальська переїхала до Києва, де спочатку виступала у державному Академічному українському драматичному театрі ім. І. Франка, а потім в Ленінградському театрі імені Ленінського комсомолу.

З 1973 року актриса стала працювати в Херсонському українському музично-драматичному театрі. На її рахунку більше ста ролей. Звання заслуженої артистки Української РСР вона одержала в 1968 році.

Її дочка, Олена Галл-Савальська, пішла по стопах матері і також стала актрисою. "Вчора пішла з життя заслужена артистка України Валентина Гаврилівна Галл-Савальська. Висловлюємо щирі співчуття всій родині і доньці - народній артистці України Олені Галл-Савальській", - сказано в повідомленні Херсонського театру.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...