Резонанс тижня. І смерть зустрів він як і жив... Легендарний ветеран АТО в центрі Києва накрив собою гранату, щоб врятувати життя оточуючих (відео)

Віктор ДегтярьовЗа словами побратимів командир-розвідник Віктора Дегтярьова (позивний Сенсей), який загинув унаслідок вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві в ніч з 22 на 23 жовтня, своїм тілом накрив гранату, щоб уберегти оточуючих. На їхню думку, гранату міг принести і підірвати другий загиблий Михайло Нікітін, який раніше висловлював суїцидальні думки. Про це заявили побратими загиблого ветерана АТО Віктора Дегтярьова на пресконференції в Києві, повідомляють Патріоти України.

Ветеран АТО, командир розвідгрупи "Купол" Анатолій Крайнов запевнив, що загиблий мав і озвучив однозначну позицію проти самогубства, тому ця версія не має права на існування.

"Ми говорили, показували побратимам, що це не вихід покінчити з життям. Спілкуючись з поліцією, і поліція це підтвердила, що граната вибухнула затиснута в його руках і накрита тілом", - розповів Крайнов.

За його словами, Дегтярьов є професіоналом військової справи і мав достатньо досвіду поводження з боєприпасами.

"Ця дія, у мене як військового, - це безвихідь, що людина побачила, що граната розривається, і він її накриває, щоб хтось поруч не постраждав", - запевнив Крайнов.

Також Крайнов і ветеран АТО Олександр Василенко запевнили, що Дегтярьов не мав ніяких боєприпасів або зброї, привезених із зони бойових дій, оскільки із зони бойових дій він був доставлений з-під Іловайська у важкому стані в госпіталь Дніпра, тому нічого привезти з собою не міг. За його словами, виявлений в його будинку запал був повністю не функціональним і привести його в стан, придатний для використання практично неможливо, і був у Дегтярьова, можливо, у зв'язку з тим, що він був інструктором.

Ветеран АТО Олександр Василенко, який того вечора був із загиблими Віктором Дегтярьовим і охоронцем Михайлом Нікітіним, розповів, що Нікітін їм говорив про намір покінчити життя самогубством за допомогою гранати через складні життєві обставини.

"13 жовтня я допомагав Віктору перевозити речі в офіс. Ми спілкувалися в офісі, куди прийшов Михайло. Коли ми спілкувалися, Михайло сказав:"Все, життя мене так дістало". У нього були проблеми з сім'єю. Дружина від нього пішла. І він тоді сказав: "У мене є граната. Я підірву і себе, і їх". Дружину свою. Ми з Віктором його вмовляли і, начебто умовили, що не варто воно того. Життя триває", - розповів Василенко.

"У понеділок, 22 числа, я до Віктора приїхав. Йому подзвонив Михайло і сказав, що приїхав і заступив на чергування. Ми зайшли до Михайла, подивитися, який у нього стан. Ми зайшли, поспілкувалися і, начебто, ніяких передумов до цього не було. у Віктора гранати не було. Це я точно знаю. Ми спілкувалися. Коли ми йшли до Михайла, Віктор нічого з собою не брав, був у верхньому одязі, якби щось було я б побачив", - додав Василенко, зазначивши, що "такий ланцюг подій і призвів до події".

Крайнов зазначив, що оскільки Нікітін не воював, то те, що сталося відразу приписали ветерану Дегтярьову.

"Є ще один свідок, який того вечора був там і спілкувався з ними. Він підтвердив, що Михайло дійсно не один раз говорив, що у нього є граната, і що хоче накласти на себе руки", -додав Крайнов, зазначивши, що для них важливо зняти звинувачення у вбивстві з Дегтярьова.


Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...