Резонанс тижня. "Кривава провокація": Журналіст розкрив важливі деталі про загибель дівчини в окупованій Горлівці

Мешканка окупованої Горлівки, за запевненням ватажків бойовиків, загинула 9 квітня після атаки безпілотника ЗСУ.

Журналіст Микита Синицин зібрав факти про загиблу Мирославу Воронцову, передають Патріоти України.

Він встановив, що в день загибелі дівчина була в селищі Широка Балка у дідуся, і коли в околицях почалася канонада, вона подзвонила своєму нареченому Дмитру і попросила забрати її з небезпечного місця. «Він приїхав, на жаль, занадто пізно - Мирослава була вже мертва і лежала в будинку, дядько був поранений, дідусь не постраждав, а в будинку вже були військові з «ДНР», - повідомило журналісту його джерело.

За версією «ДНР», Мирослава померла в лікарні від гострої крововтрати і осколкового поранення лівого боку грудей, який викликав пошкодження легені і аорти. Але знайомі медики сказали журналісту, що таке поранення призводить до фактично миттєвої смерті. Тобто повідомлення про смерть Мирослави в дорозі - брехня, насправді вона загинула на місці.
Примітно і те, як швидко в «ДНР» повідомили про загибель Мирослави Воронцової і відразу звинуватили в цьому особисто президента Володимира Зеленського.
Безглуздо виглядає і версія «мера» Горлівки Івана Приходька з міною, яка нібито була скинута з українського БПЛА і вбила Мирославу. Більшість неспеціалізованих безпілотників просто не можуть підняти мінометну міну - вона для них занадто важка.
Згодом в «ДНР» зрозуміли абсурдність своїх тверджень, і міна в устах «мера» трансформувалася в 2 ВОГа. А потім прозвучало і зовсім нейтральне «скинули боєприпас» на дах житлового будинку.
Якщо ж «мер» Горлівки не переплутав, а випадково написав правду про міну, то виходить, то обстріл міг проводитися з окупованої території. Так що цілком можлива «сакральна жертва». Тим більше, що моніторингову місію ОБСЄ на місце події не допускають.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...