Резонанс тижня. "Купол пішов на небо": У Києві в результаті потужного вибуху загинув легендарний АТОшник "Сенсей" (фото, відео)

Одним із загиблих при вибуху в Києві 22 жовтня став учасник бойових дій на Донбасі Віктор Дегтярьов (позивний "Сенсей"), який був командиром групи "Купол". Інший загиблий чоловік був охоронцем офісного приміщення 1977 року народження, передають Патріоти України з посиланням напрес-службу поліції.

Уточнюється, що військовий 1966 року народження був постійним відвідувачем бару ProRock.

Крім того, між чоловіками міг статися конфлікт. Про це повідомляє "Київ Оперативний", публікуючи відео з місця НП у YouTube.

"За попередньою інформацією, між охоронцем і чоловіком, який проходив службу на сході України, стався конфлікт. Потім чоловік дістав гранату, і вона здетонувала у нього в правій руці", – сказано в повідомленні.

На своїй сторінці у Facebook Сергій Тищенко підтвердив, що в результаті вибуху загинув військовий. "Сенсей" підрозділ "Купол" – пішов у небо. Країна втратила живу легенду", – написав він.

Відомо, що Дегтярьов народився 24 вересня 1966 року в Якутську (Росія) в родині військових, сам служив у 810 окремій бригаді морської піхоти Червонопрапорного Чорноморського флоту ВМФ СРСР (в/ч 13140, м. Севастополь).

Після служби в армії закінчив Миколаївський державний педагогічний інститут імені Бєлінського (спеціальність "допризовна і фізична підготовка").

Працював інструктором-методистом зі спорту в громадській організації "Пам'ять", був старшим інструктором в АП "Цюрупинський Агроснаб". У 1998 році очолив Херсонську обласну федерацію УШУ/ГУНФУ.

У 2002 році переїхав із родиною до Києва. З 2003 року був тренером зі східних єдиноборств при Федерації УШУ/ГУНФУ України.

У 2013 році Дегтярьов заснував Союз Морських Піхотинців України. У 2013-2014 роках був активним учасником Революції Гідності. З початку бойових дій на сході України – майор Національної Гвардії.

У складі добровольчого батальйону "Донбас" Дегтярьов створив і очолив окрему групу спеціального призначення "Купол", із якою з червня 2014 року брав участь в АТО на сході України.

Захищаючи Україну 10 серпня 2014 року під Іловайськом отримав серйозне поранення руки, став інвалідом 2-ї групи. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Відзначимо, про причини вибуху поки офіційно не повідомляється. Відомо, що в результаті вибуху загинули двоє чоловіків, ще одна дівчина госпіталізована.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...