Резонанс тижня. Між ангелами та демонами: Помер Дмитро Понамарчук, відомий як прессекретар В’ячеслава Чорновола та Віктора Януковича та агітатор Медведчука

У ніч на 12 березня помер журналіст і громадський діяч Дмитро Понамарчук, що став відомий як багаторічний прессекретар голови Народного руху України В’ячеслава Чорновола, а також підтримував Віктора Януковича і Віктора Медведчука. Про смерть 58-річного Понамарчука повідомила його колишня дружина, зазначають Патріоти України.

“Сьогодні уночі помер батько мого сина – Дмитро Понамарчук. Не висловлюйте співчуття мені, під час тривалої хвороби Дмитра його доглядав Славко”, – написала у фейсбуці Олена Бондаренко.

Як відомо, Понамарчук довгий час хворів.

Він народився 13 липня 1962 року в Донецьку.

Із 1991 року був прессекретарем В’ячеслава Чорновола, ще коли той був народним депутатом І скликання і кандидатом у президенти України.

Дмитро Понамарчук із В’ячеславом Чорноволом

Також Понамарчук очолював інформаційну агенцію “Рух-прес” та відділ політики в рухівській газеті “Час/Тіме”.

25 березня 1999 року Понамарчук був в одному авто з В’ячеславом Чорноволом, коли той загинув в автокатастрофі на Київщині. Прессекретар спав на задньому сидінні “Тойоти”, коли та врізалася в КамАЗ, зазнав важких травм, але вижив. Того ж року Понамарчук заснував Фонд вільних журналістів імені В’ячеслава Чорновола.

Після смерті Чорновола Дмитро Понамарчук багато співпрацював з антиукраїнськими елементами – Віктором Медведчуком, Партією регіонів тощо.

Так, у лютому 2002 року журналіст Пономарчук оприлюднив аудіозапис розмови, під час якої голоси київського мера Олександра Омельченка та лідера “Нашої України” Віктора Ющенка обговорювали план відставки Віктора Медведчука з посади першого віцеспікера парламенту (“хай м***дак ламає сейф”).

У 2004 році Понамарчук підтримав владного кандидата в президенти Віктора Януковича, опонував Помаранчевій революції, видав п’ять критичних книжок про Ющенка. У 2007 році – брав участь у проплачених акціях “Регіонів” проти Блоку Юлії Тимошенко. А на президентських виборах 2010 року керував пресцентром Януковича.

“…Щоб не втратити демократію, достатньо 10-12 відсотків національно свідомих демократів у суспільстві. Більша частина з них голосувала за Тимошенко, менша, до якої належу я, – за Януковича, бо у нас немає свого кандидата після В’ячеслава Чорновола.
Нічого страшного Віктор Янукович [на посаді президента] не зробить. Я ж бачив, коли він був прем’єром. Він двічі вигравав парламентські вибори і двічі втрачав посаду прем’єра, тому знає, що таке демократія. Такого пухнастого опозиціонера, як Янукович, я ще не бачив”, – говорив Понамарчук в інтерв’ю лютого 2010 року.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...