Резонанс тижня. Моторошна трагедія: 14-річну школярку вп'ятьох зґвалтували на кладовищі - після оприлюднення кадрів у мережі дівчинка вчинила самогубство

Кладовище

У Бельгії п'ятеро хлопців, серед яких неповнолітні, зґвалтували 14-річну дівчинку на кладовищі й опублікували в соцмережі її фото. Через чотири дні після страшних подій жертва насильства вчинила самогубство, передають Патріоти України.

Трьох підозрюваних, яким по 14-15 років, відправили в колонію для неповнолітніх. Ще двох, у віці 18 і 19 років, заарештували правоохоронці. Незабаром підозрювані постануть перед судом. Попередньо, дівчинка домовилася про зустріч із другом на кладовищі в місті Гент 15 травня. Хлопець прийшов туди не один, а з чотирма друзями, і вони разом напали на неповнолітню.

За словами батька загиблої, саме опубліковані в мережі кадри зґвалтування стали для доньки останньою краплею. "Весь її світ зруйнувався", – прокоментував чоловік трагедію. На злочин також відреагували бельгійські політики. Мер міста Гент розповів, що шокований інцидентом.

Держсекретарка з питань рівноправності Сара Шлітц пообіцяла зустрітися з представниками соцмереж для запобігання поширенню зображень сексуального насильства. "Поширення таких зображень у соціальних мережах не тільки неприпустиме, але й абсолютно незаконне. Це має бути просто неможливим", – сказала вона.

Міністр юстиції Бельгії Вінсент ван Квікенборном назвав трагедію жахливою. "Слів немає", – заявив він. Міністр також закликав жертв сексуального насильства писати заяви в поліцію, а не замовчувати злочини. Він пообіцяв, що система правосуддя "зробить усе", щоб знайти та покарати зловмисників.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....