Резонанс тижня. На Хмельниччині при затриманні поліцією помер 25-річний герой російсько-української війни: Люди кажуть - "менти вбили". Громадськість вимагає незалежного розслідування

У Старокостянтинові Хмельницької області під час затримання правоохоронцями помер 25-річний хлопець, повідомляють Патріоти України з посиланням на повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Інцидент стався ввечері 31 березня. Поліцейські зупинили 25-річного хлопця, щоб перевірити пакет, який він отримав на пошті. Хлопець кинув посилку і почав тікати, а коли поліцейські його наздогнали, поскаржився на погане самопочуття.

“В той час коли працівники поліції намагалися надати першу медичну допомогу, перехожі викликали швидку медичну допомогу, проте чоловік помер ще до приїзду медиків”, – сказано в повідомленні.

За попередньою інформацією, хлопець помер в результаті зупинки серця.

Пакет загиблого відправлять на експертизу. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Водночас у ГО “Учасники АТО міста Старокостянтинова” повідомили, що 31 березня у дворі багатоповерхівки на вулиці Миру був знайдений мертвим учасник бойових дій – 25-річний Олександр Коляденко.

За даними громадської організації, Коляденко більше року був на передовій, спочатку під Донецьким аеропортом, а згодом в районі Попасної. “В бойових діях проявив особисту мужність та героїзм. Згодом звільнився з армії і став приватним підприємцем”, – сказано в повідомленні.

За наявною “неперевіреною інсайдерською інформацією”, до смерті колишнього АТОвця можуть бути причетні “співробітники правоохоронних структур”, повідомили в громадській організації.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...