Резонанс тижня. "Наслідки жахливої "корони". Не віриться. І неможливо змиритися": У Києві від COVID-19 померла відома журналістка (фото)

У Києві 24 березня на 54 році життя померла відома журналістка та театральна критикиня Анна Липківська. Її життя обірвалося через ускладнення від коронавірусу. Про трагедію написав на особистій сторінці у Facebook колега жінки, журналіст Олег Вергеліс. Він назвав Липківську порядною, доброю людиною та професіоналом високого ґатунку, передають Патріоти України.

"Не стало Ані Липківської. Наслідки жахливої "корони". Не віриться. І неможливо змиритися з трагічними обставинами цього жахливого часу і цього несправедливо буття. Важко зараз шукати точні слова, але особисто я маю про неї сказати найважливіше. Аня Липківська – камертон нашого театрального життя, талановитий театральний критик", – зазначив Вергеліс.

Він нагадав, що тексти Липківської для журналу "Український театр" у 80-90-ті роки ХХ століття спонукали щиро любити та об'єктивно аналізувати театральний процес в нашій державі.

"Анна як критик завжди воліла підтримати справді талановитих молодих українських театральних митців. Царство небесне, дорога колего, дорога Аню, дорога Анно Костівно... Цей світ – у дзеркалі трагедії – без тебе буде понурим і хмарним, як у давньогрецьких трагедіях Софокла чи Есхіла", – додав журналіст.

Жінка була знаною театрознавицею, кандидаткою мистецтвознавства, доцентом. Липківська працювала у Київському інституті проблем сучасного мистецтва, а також викладала студентам на кафедрі театрознавства Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Також вона була розробницею програми-конспекту лекцій з курсу "Теорія драматургії", навчальних спецкурсів "Сучасний театральний авангард", "Порівняльний аналіз п’єси і вистави", "Драматичний театр України новітньої доби (1986-2008 років)".

За свою діяльність Липківська була удостоєна Премії в галузі театрознавства і театральної критики (2011 рік). Неодноразово журналістка входила до складу журі різноманітних театральних фестивалів, була членкинею експертної групи театральної премії "Київська пектораль", а з 2018 по 2020 рік – головою експертної ради Всеукраїнського театрального фестивалю-премії GRA. Останні роки життя Липківська також займалася викладацькою діяльністю у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...