Резонанс тижня. Під час розвідувальної місії у Лівані загинув українець з іноземного французького легіону

Володимир Рибончук

У Лівані загинув боєць іноземного французького легіону українського походження капрал Володимир Рибончук. Про це повідомляє зразу декілька французьких видань, зазначають Патріоти України.

У Лівані загинув українець з іноземного французького легіону

Загиблий перебував на Близькому Сході у складі миротворчої місії ООН. Загинув 13 березня у дорожньо-транспортній пригоді під час розвідувальної місії.

Місце ДТП

Володимир Рибончук, 1995 року народження, з селища Крижопіль, з 2015 року служив в Іноземному легіоні Франції.


“Начальник штабу оборони Франції висловлює глибокі співчуття його родині та близьким”, – йдеться у повідомленні.

Французький іноземний легіон

Французький іноземний легіон – військове з’єднання, що входить до складу сухопутних військ Франції та комплектується переважно з іноземців.

У наші дні Легіон використовують здебільшого для запобігання воєнним діям у межах місій під егідою ООН або НАТО (наприклад, Боснія, Косово, Афганістан), у миротворчих операціях, для евакуації людей із районів ведення воєнних дій, надання гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури (наприклад, у Лівані і після цунамі 2004 в Південно-Східній Азії).

Водночас Легіон готовий до проведення спецоперацій (боїв у джунглях, в нічних умовах, проти терористів і для звільнення заручників).

У легіон вступає багато вихідців з колишнього Радянського Союзу, які шукають кращої долі. Франція пропонує легіонерам своє громадянство і хороші матеріальні виплати.

Станом на 2018 рік близько 8900 осіб з більш ніж 100 країн проходять службу в 11 полках легіону.


"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...