Резонанс тижня. "Поліція намагалася примусити нещасну матір "зізнатися": Незручні подробиці розслідування вбивства 7-річної дівчинки на Херсонщині

Зниклу Машу Борисову на Херсонщині шукали протягом чотирьох діб

Рідні сім'ї Марійки Борисової, яка зникла 7 березня на Херсонщині, а через чотири дні її знайшли мертвою в мішку в покинутому сараї, кажуть, що обурені тим, що зараз розповідають про батьків дівчинки. Про це повідомили люди, близькі до цієї сім'ї, передають Патріоти України.

За їхніми словами, маму Маші несправедливо звинувачують у тому, що вона нібито зловживає спиртними напоями. "Сім'я дійсно живе дуже бідно. Раніше проблеми зі спиртним у мами може й були. Але після розлучення кілька років тому вона взяла себе в руки. Займається дітьми, працює де може. Марійка і старший брат голодними ніколи не ходили", – розповіла одна з родичок.

Також вона уточнює, що старший брат Маші в той день, 7 березня, прийшов додому раніше від сестри. Мама кликала дівчинку поїсти, але вона відпросилася ще погуляти з подружками. Трохи пізніше мати спускалася в підвал за дровами і стала кликати дочку.

Але Маші ніде не було. Вона опитала подружок, потім зателефонувала рідним у сусідні села, щоб покликати на допомогу в пошуках дитини. Тоді ж звернулася у поліцію.

"Поліція зараз підозрює всіх жителів села чоловічої статі. Приблизно десятьох осіб вони викликали до себе. Конкретного підозрюваного у них немає. Дуже некоректно вони поводилися з мамою під час пошуків. Говорили, що, мовляв, розповідай, хто і куди відвіз доньку, ти все знаєш, нам екстрасенс сказав. Напевно, тут бухаєш, дочку вбила і закопала. Уявляєте, все це доводилося вислуховувати нещасній матері!

А бабуся Марійки після важкої операції, на неї теж психологічно тиснули, говорили, що ти знаєш, хто відвіз дівчинку. Постійні допити теж дуже сильно вплинули на старшого брата Маші, його навіть довелося возити до психолога", – говорить ще одна родичка.

Також пишуть, що нібито мама, коли знайшли тіло дочки, поводилася спокійно. "Це неправда. Спочатку мамі подзвонили з поліції і сказали, що знайшли закривавлені речі. Можливо, вони так готували її до страшної новини. Мама сильно плакала і рвалася на те місце, їй лікарка зробила заспокійливий укол. Потім приїхали близькі, і їй сказали, що Машу знайшли. Вона з рідними кинулася туди, але її не пустили, закрили в будинку разом із психологом і лікарем. Після цього мав бути допит. Мама вила від горя. Всі ці дні пошуків вона практично нічого не їла, перебувала на заспокійливих, вона була просто виснажена. Мама буквально постаріла років на десять, її неможливо впізнати", – розповідають рідні.

Після того, як знайшли тіло дитини, поліція пустила собак по сліду. За словами жителів села, нібито собака привів до будинку хресного Маші, а також нібито кидався на чоловіка, який і знайшов той мішок.

Про хресного пишуть у групах у соцмережах, що прізвисько в селі у нього Фікса. Раніше нібито його підозрювали в участі в убивстві бабусі, але провину не доведено. У нього є сім'я, двоє дітей. Зараз селяни налаштовані проти них, хоча жодних доказів його провини ще немає. Увечері 11 березня, коли знайшли Машу, в будинку у хрещеного було багато поліції.

Також у поліцію возили тата дитини.

Місцеві жителі зазначають, що тіло дівчинки підкинули наступної ночі після того, як поліція офіційно припинила пошуки дитини на території села. Тоді волонтерів попросили більше не топтатися по селу, оскільки все, що можна було, вже оглянули по кілька разів. Добровольці стали оглядати територію навколо Щасливого.

Тобто в ту ніч у населеному пункті було набагато менше людей і злочинець зміг перетягнути тіло в покинутий сарай. Рідні зазначають, що Маша була дуже довірливою, доброю і товариською дівчинкою, вона легко йшла на контакт. Завжди першою кидалася комусь допомогти. Можливо, вона довірилася вбивці, навіть не підозрюючи, що з нею може трапитися.

Джерело: Обозреватель

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...