Резонанс тижня. Помер бандит, у замаху на якого підозрюють фігурантів справи Шеремета

У Косові помер місцевий "авторитет" Михайло Чекурак, за замах на життя якого було затримано ветеранів АТО Владислав і Інна Грищенко. Також їх вважають причетними до вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

Так, за інформацією преси, Чекурак помер увечері 9 січня, під час огляду його тіла слідів насильницької смерті не було виявлено. До цього він перебував під державною охороною, в зв'язку з тим, що правоохоронці розслідують замах на його життя, коли у нього під авто знайшли вибуховий пристрій.

За його справою були затримані двоє фігурантів - Інна та Владислав Грищенко, які воювали в АТО під позивними "Пума" і "Буча", а також ще один фігурант - Іван Вакуленко ("Пістолет") наклав на себе руки.

У МВС висувають версію, що ветерани АТО підклали бомбу під Range Rover Чекурака на замовлення підприємця з Косіва Василя Шкондеюка. Його також затримали. Мотивом замаху називають конфлікт між бізнесменами через грошовий борг.

У Косові Чекурак підозрювався у підриві ресторану своєї тещі в 2018 року в змові з групою осіб, також ту ж групу підозрюють у розбійному нападі на житловий будинок. Він перебував під домашнім арештом.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...