Резонанс тижня. Помер легендарний актор із "Білого сонця пустелі"

Грузинський актор Кахі Кавсадзе, Чорний Абдулла з "Білого сонця пустелі" помер у віці 85 років, інформують Патріоти України.

Як повідомляється на сайті грузинського "Першого каналу", причиною смерті артиста стали ускладнення після перенесеної коронавірусної інфекції. Раніше Кавсадзе був госпіталізований у важкому стані в Першу університетську клініку Тбілісі з двобічною пневмонією.

Кавсадзе зіграв Абдуллу у "Білому сонці пустелі"

Коротко про актора:

  • Кахі Кавсадзе закінчив акторський факультет Театрального інституту імені Шота Руставелі в 1959 році. Цікаві його театральні ролі: Адам ( "Божественна комедія"), Іліко ( "Я, бабуся, Іліко та Іларіон"), Симон Чачава ( "Кавказьке крейдяне коло"), Лорд Гастінгс ( "Річард III"), Кент ( "Король Лір"), Распутін ("Квач Квачантірадзе") та ін.
  • Кавсадзе дебютував в кіно в 1950-х роках. Він знявся в більш ніж в 70-ти фільмах, створив видатні персонажі в кінофільмах: "Сонце осені" (Самсон), "Мелодії Верійського кварталу" (Іноченцо), "Дерево бажань" (Йорам), "Покаяння" (Михайло Корешелі), "Життя Дон Кіхота і Санчо" (Дон Кіхот).
  • Був заслуженим артистом Грузії. Він нагороджений низкою премій – лауреат Державної премії імені Шота Руставелі, лауреат Державної премії імені Коте Марджанішвілі. У 2008 році перед Театром ім. Шота Руставелі відкрилася зірка імені Кахи Кавсадзе.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...