Резонанс тижня. Помер один з найкращих гітаристів світу усіх часів (фото, відео)

Його гра в композиції The Super-Natural вважається одним з кращих гітарних соло в історії рок-музики.

У суботу, 25 травня, у себе вдома помер один з кращих рок-гітаристів в світі Пітер Грін. Йому було 73 роки. Сім'я музиканта повідомила, що він помер уві сні, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Журнал Mojo поставив Гріна на третє місце в рейтингу найкращих гітаристів усіх часів. У такому ж рейтингу від журналу Rolling Stone Пітер займає 58-е місце. Його гра в композиції The Super-Natural вважається одним з кращих гітарних соло в історії рок-музики.

Пітер Грін народився в Лондоні 29 жовтня 1946 року. У сім'ї було четверо дітей. Перші уроки гри на гітарі Пітеру дав його старший брат Майкл. З 11 років хлопчик став наполегливо займатися самостійно. Вже через чотири роки він стала професійним музикантом.
У 1965 році він виступав разом з Еріком Клептоном в групі The Bluesbreakers та взяв участь у записі альбому A Hard Road (1967 рік). Клептон високо цінував манеру гру Гріна і не раз публічно захоплювався нею. Знаменитий Бі Бі Кінг і зовсім вважав, що гра Пітера є саме чудовою їх тих, що йому коли-небудь доводилося чути. «Тільки Грін змушував мене покриватися холодним потом», - зізнавався легендарний гітарист.У 1967 році The Bluesbreakers розпалися. Ударник Мік Флітвуд, гітарист Джеремі Спенсер і Пітер Грін вирішили створити нову групу. Вони намагалися умовити басиста Джона Маквей приєднатися до ним. Але він довго впирався. Тоді вони заявили йому, що назвуть групу Fleetwood Mac. І Джон погодився. Так з'явилася одна з кращих рок-груп в історії.Грін виступав в ній до 1970 року включно. Він є автором головних хітів групи того періоду - Albatross, Black Magic Woman, Oh Well, Man of the World. Пітер був змушений покинути Fleetwood Mac через проблеми з психічним здоров'ям. Лікарі виявили у нього шизофренію.Група продовжила свої виступи без нього. Грін зміг відновити кар'єру тільки на початку 90-х. Довгий час він відмовлявся зустрічатися з Флітвуд і іншими музикантами, з якими грав раніше. Але в 1998 році Fleetwood Mac возз'єдналася для того, щоб взяти участь в церемонії включення групи в Зал слави рок-н-ролу.На початку нинішнього року Грін, Флітвуд і інші члени групи разом з Девідом Гілмором (Pink Floyd), Стівеном Тайлером (Aerosmith), Біллі Гіббонс (ZZ Top) і іншими відомими музикантами дали грандіозний концерт в лондонському залі Palladium. Шоу було присвячено ранньому періоду творчості Fleetwood Mac.Пітер був одружений на Джейн Семюелс. Але їх шлюб проіснував менше року. Вони розлучилися відразу після народження дочки Роузбад.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...