Резонанс тижня. Пригостив кавою зі снодійним: Дівчину на Черкащині згвалтував водій BlaBlaCar (фото)

Сервіс BlaBlaCar готовий надати усю необхідну інформацію поліції про реєстрацію поїздки, але жодного запиту від поліціянтів не надходило.

Водій cервісу з пошуку автомобільних попутників blablacar зґвалтував свою пасажирку. Інцидент стався ще 30 серпня дорогою з Одеси до Черкас. Водій підсипав у напій дівчини снодійне, після чого відвіз у ліс та зґвалтував. Про це повідомила подруга постраждалої Анастасія Ліпінська у Facebook, передають Патріоти України.

"Водієм машини був 51-річний Андрієнко Олександр Степанович. Дорогою чоловік пригостив кавою, після якої дівчина почала відчувати слабкість та засинати. Згодом він почав погрожувати їй, що згвалтує та хизувався своїми контактами у районній поліції, мовляв дівчина нічого йому не зробить. Ледь притомна після кави, подруга почала писати своєму хлопцеві, що вона у небезпеці та кожні декілька кілометрів надсилати свою геолокацію. Не дочекавшись, поки дівчина втратить свідомість, водій блаблакару відвіз її у ліс та зґвалтував", - написала Ліпінська.

Як зазначається, після повернення у Черкаси постраждала звернулася у поліцію і написала заяву про зґвалтування. Вона передала правоохоронцям всю інформацію про ґвалтівника та докази злочину, однак у поліції відмовилися шукати Олександра Андрієнка та намагалися "з'їхати" з її справи.

"За ці дні бездіяльності поліції усі докази сексуального насилля, які можна було б зняти з ґвалтівника, ймовірно знищені. У день звернення потерпілої поліціянти попросили надати одяг, у якому вона була у момент зґвалтування. Коли дівчина привезла речі, поліціянти відмовилися їх приймати. Потерпіла декілька днів намагалася віддати одяг до поліції як речовий доказ. Після того, як його врешті взяли, документів про підтвердження прийняття речових доказів не було видано", - додала Ліпінська.

Постраждалій не надають доступ до її справи та результатів судмедекспертизи. "Дівчині доводиться кожного дня ходити відділенням за слідчим, Басом Віталієм, котрий "веде" її справу, та благати про те, щоб він за неї взявся. Бас ігнорував дівчину та ніяк не реагував на її прохання. "Чого ти приперлася у відділення?" – питав у потерпілої слідчий. Наразі він поза межами міста і не виходить на звязок. BlaBlaCar готовий надати усю необхідну інформацію поліції про реєстрацію поїздки, але жодного запиту від поліціянтів не надходило", - зазначається у повідомленні.

Водій Андрієнко Олександр, незважаючи на наявність явних доказів його злочину, продовжує знаходитися на волі. Друзі постраждалої закликають знайти та покарати злочинця.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...