Резонанс тижня. Тривалий час боровся із важкою хворобою: Помер засновник Шпиталю Майдану (фото)

Його серце зупинилося 19 лютого.

Зеновій Допілка Помер волонтер і військовий лікар Зеновій Допілка. Він був одним із засновників "Шпиталю Майдану". Чоловік тривалий час боровся із важкою хворобою. Про смерть Зеновія Допілки повідомила керівниця юридичного департаменту в центрі "Шпиталь Майдану" Світлана Андрейчук у Фейсбуці, передають Патріоти України.

За її словами, волонтер і військовий лікар був хорошою людиною.

Водночас вона подякувала Зеновію Допілці, за всі ці роки, починаючи з часів Майдану, що був зі "Шпиталем Майдану". Та від імені організації висловила співчуття рідним.

"Вічна пам'ять. Земля пухом" – додала Світлана Андрейчук.

Крім того, керівниця юридичного департаменту в центрі "Шпиталь Майдану" повідомила, що похорон Зеновія Допілки відбудеться 20 лютого у Трускавці на Львівщині. Попрощатися з ним можна буде на вулиці Стуса в церкві святого Іллі. Розпочнеться траурний захід о 14:00.

У коментарях Андрейчук уточнила, що причиною смерті волонтера став рак. Раніше у соціальних мережах повідомляли, що у нього – пухлина мозку. Про важку хворобу Зеновія Допілки повідомила також активістка Надія Хмель.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...