Резонанс тижня. У Москві помер знаменитий радянський актор, котрого уславили ролі в стрічках, знятих в Україні

Відомий фільм "Дзеркало для героя" із Сергієм Колтаковим знімався на Донбасі, а "Пригоди Янкі прі дворі короля Артура" - під Києвом, на кіностудії імені Олександра Довженка.

У понеділок, 7 вересня, в Москві помер відомий актор Сергій Колтаков, йому було 64 роки. Про смерть артиста повідомив режисер Григорій Константинопольський, передають Патріоти України.

Колтаков став відомий за радянських часів завдяки фільмам «Дзеркало для героя», «Валентина», «Мистецтво жити в Одесі». Сергій Колтаков народився 10 грудня 1955 року в Барнаулі. Закінчив акторський факультет Державного інституту театрального мистецтва ім. Луначарського. Потім закінчив акторський факультет ГІТІСу.

У кіно дебютував в 1981 році з роллю Павла у фільмі Гліба Панфілова «Валентина». Через два роки зіграв кримінальника у фільмі Інни Туманян «Співучасники». Зірковий час для Колтакова пробив після виходу картини Володимира Хотиненка «Дзеркало для героя», яка стала культовою.

Іншими помітними роботами актора стали роль Бені Кріка в трагікомедії Георгія Юнгвальд-Хількевича «Мистецтво жити в Одесі» і роль Сьоміна в психологічному трилері Вадима Абдрашитова «Армавір».

«Узнал о смерти Колтакова сегодня. Это всегда очень тяжело — был человек, и больше его нет. Сергей Михайлович снимался у меня в двух фильмах — „Пьяная фирма“, и сейчас вот только мы с ним закончили работать. 18 августа он у меня снялся — последний день был съемочный в „Мертвых душах“. Великий артист, большой, потрясающий поэт. Он уже во время съемок был тяжело болен, и об этом знали все. Но держался молодцом, был веселым», — розповів Константинопольський.

«Он был человек бесстрашный, свободный. Ярко жил», — сказав режисер.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...