Резонанс тижня. Увага, батьки! Спершу дитина почала кашляти: 4-річна киянка потрапила в реанімацію через мегапопулярну іграшку

Маленьку тричі оперували під загальним наркозом, рятуючи легені від дій борної кислоти. Чи відновиться дівчинка остаточно, не відомо

У Києві 4-річна Яся зазнала хімічного і токсичного опіку легень через слайм – одну з найпопулярніших нині іграшок. Дитина вдихнула шматочок слизу і на 2 тижні потрапила до реанімації, зазначають Патріоти України.

Маленька киянка спершу почала кашляти, а коли лягала, то кашель тільки посилювався, мовиться в сюжеті ТСН. Мама відвезла дитину на консультацію в "Охматдит". Там жінці повідомили, що у бронхах дівчинки знайшли схожу на клей речовину. У родині припускають, що причина – слайм. Це желеподібна субстанція із приємним запахом і привабливим кольором. Швидше за все, Яся запхала в ніс шматочок слизу та вдихнула його.

Виявили велику кількість сторонніх тіл у бронхах обох легень. Врешті виявилося, що це слайм,
– розповіла хірург "Охматдиту" Ванда Милінецька.

Бронхи дівчинки тричі чистили під загальним наркозом. Частини хімічного слизу відшкрябували від бронхів. Яся 2 тижні провела в реанімації. Дівчинку вводили в медикаментозний сон, а за неї дихали штучні легені. Нині дитина тільки починає відновлюватися.

Що таке слайми?Одна з найпопулярніших дитячих іграшок. Ними граються у школах, садках, дитячих майданчиках. Один з інгредієнтів слайма – тетраборат натрію, або борна кислота. Цю речовину можна вільно купити в аптеці і вона зовсім не підходить для дитячих ігор.

"Борна кислота або тетраборат за чотирибальною шкалою має токсичність "двійку" – це означає, що вона за тривалого контакту зі шкірою може викликати алергічні реакції. Якщо її спробувати на смак, може викликати і запаморочення", – пояснив вчитель хімії Олексій Головань.

Для постраждалої дівчинки контакт з іграшкою може мати наслідки на все життя. Оскільки лікарі вперше стикаються з хімічним опіком легень через слайм, то дати подальші прогнози здоров'ю Ясі вони просто не можуть.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...