Резонанс тижня. Від коронавірусу помер відомий український журналіст

Він був одним із засновників Народного Руху, одним з тих, хто боровся за незалежність України, хто був в перших рядах українського відродження в Дніпрі.

У Дніпрі від COVID-19 помер журналіст, екскореспондент "Радіо Свобода" Геннадій Сахаров, який стояв біля витоків місцевого проукраїнського середовища 80-90-их років. Таку звістку поширила газета Днепр вечерний, передають Патріоти України.

"Він був високоосвіченою, щирою людиною і великим патріотом", - зазначає видання.

"Covid безжальний! Сьогодні він забрав від нас Геннадія Сахарова. Активісти національно-демократичного руху Січеславщини періоду розпаду СРСР і становлення Незалежної України пам'ятають Геннадія як безпосереднього учасника всіх важливих заходів, і подій, які він оперативно висвітлював в ефірі "Радіо Свобода". Не будучи українцем за походженням, пан Геннадій невимушено володів і спілкувався українською мовою, знав багато повстанських пісень і жартівливих гуцульських коломийок, був високоосвіченою, щирою і патріотичною людиною. Вічна пам'ять достойному патріоту України!", - заявив з цього приводу голова Дніпровського товариства політв'язнів та репресованих Іван Дремлюга.

"Геннадій був справді дуже славною і чистою людиною. Його нам бракуватиме. Востаннє бачилимя у липні на 80-річчя Івана Сокульського на цвинтарі у Придніпровську. Який жаль! Спочивай, дорогий побратиме! Земля тобі пухом!", - поділилася спогадами письменниця з Дніпра Леся Степовичка.

"Він був одним із засновників Народного Руху, одним з тих, хто боровся за незалежність України, хто був в перших рядах українського відродження в Дніпрі, тоді ще глибокому Дніпропетровську. Потім він став журналістом української редакції "Радіо Свобода" був чудовим журналістом, сміливим, твердим, відповідальним, точним і компетентним. Саме він для мене був прикладом, та й залишається прикладом і справжнього журналіста, і журналістської порядності", - зазначає колега покійного Олег Ростовцев.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...