Резонанс тижня. Зламані всі кістки: У США сталася страшна трагедія з далекобійником з України (фото, відео)

У США сталася страшна трагедія, українця Руслана Гончара, який працював далекобійником, у березні під час завантаження, через розрив троса, привалило 10-тонними мармуровими плитами, хлопець дивом залишився живий, передають Патріоти України.

"Мій двоюрідний брат, Руслан Гончар, навчався в Америці і паралельно працював далекобійником. В день свого 23-річчя, 18 березня 2020 року, при завантаженні лопнув трос, і його привалило мармуровими плитами масою 10 тонн. Були зламані майже всі кістки тіла, дивом залишилися неушкодженими внутрішні органи і голова. Однак ноги не рухаються. Лікарі планують пересадку нервів для відновлення функцій нижніх кінцівок. Його батько загинув, коли Руслану було всього 7 років... Мама, медсестра, сама виховує ще одного сина, проживає в селі Кузьмина Гребля , що на Черкащині. В зв'язку з пандемією не може полетіти до сина", - розповів двоюрідний брат хлопця Анатолій Богуславський.

Він зазначив, що Руслан в лікарні знаходиться зовсім один, оскільки це сталося, коли він був на роботі в рейсі в іншому штаті, далеко від будинку, де хоча б у хлопця живуть друзі.

"Руслан - дуже добра людина. Має друзів в США, теж українці, які вже давно переїхали. Він жив у Каліфорнії, а це з ним сталося далеко від будинку, коли він був у рейсі. Тому він в лікарню потрапив в іншому штаті, а потім його на вертольоті перевезли в іншу лікарню в Небрасці, тому що він був в дуже важкому стані, але лікарня в 1000 кілометрах від будинку, де живуть друзі. Тому в лікарні він зараз зовсім один", - пояснив двоюрідний брат.

17 червня відомий відеоблогер Dima Malash, який також працює далекобійником в США, записав відеозвернення для збору коштів Руслану на реабілітацію. На відео в кінці є кадри з Русланом, який в лікарні.

"Під час аварії рятувальники думали, що він уже мертвий, але, коли витягли його з-під завалу плит, виявили, що він ще живий. По дорозі в госпіталь двічі була зупинка серця, були зламані 9 ребер, не рухаються стопи, відкриті переломи двох стегон, праве стегно, на кілька шматків, внутрішня кровотеча черевної порожнини, перелом куприка, перелом малогомілкової кістки (гомілка), носа, розрізи, на обличчі зроблено дві пластичні операції ", - розповідає блогер у відеозверненні.

Мати Руслана, Жанна Гончар, розповіла що вона розмовляла з лікарем, яка лікує сина в США і з відділенням поліції і шерифом, де сталася трагедія. За словами жінки, фірма, на якій працював Руслан, не нестиме відповідальність за інцидент і жодним чином допомагати фінансово з лікуванням, на яке мінімум потрібно 300 тисяч доларів.

Вона зазначила, що в США лікуванням сина займається пастор церкви, який і збирає гроші на лікування, а лікарі запевнили жінку, що будуть робити все можливе, щоб врятувати Руслана. Жінка також зверталася до Міністерства закордонних справ за допомогою, але там відповіли, що з перельотом в США можуть допомогти, а з візою, на жаль, ні.

Де служитимуть обмежено придатні: Названо три варіанти служби для чоловіків із проблемним здоров'ям

вівторок, 30 квітень 2024, 6:22

В Україні 4 травня скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Чоловіки, залежно від стану здоров'я, після проходження ВЛК будуть або "придатними", або "не придатними", передають Патріоти України. Усіх придатних, зі свого боку, под...

Що таке реєстр "Оберіг", які дані про військовозобов’язаних туди вносять і хто матиме доступ - роз'яснення

вівторок, 30 квітень 2024, 5:58

В Україні працює реєстр "Оберіг", який має на меті вести військовий облік в електронному режимі. Система збирає інформацію про військовозобов'язаних включно з контактними, персональними даними, зокрема про сімейний стан, освіту, батьків і не тільки, пе...