Резонанс тижня. Зламані всі кістки: У США сталася страшна трагедія з далекобійником з України (фото, відео)

У США сталася страшна трагедія, українця Руслана Гончара, який працював далекобійником, у березні під час завантаження, через розрив троса, привалило 10-тонними мармуровими плитами, хлопець дивом залишився живий, передають Патріоти України.

"Мій двоюрідний брат, Руслан Гончар, навчався в Америці і паралельно працював далекобійником. В день свого 23-річчя, 18 березня 2020 року, при завантаженні лопнув трос, і його привалило мармуровими плитами масою 10 тонн. Були зламані майже всі кістки тіла, дивом залишилися неушкодженими внутрішні органи і голова. Однак ноги не рухаються. Лікарі планують пересадку нервів для відновлення функцій нижніх кінцівок. Його батько загинув, коли Руслану було всього 7 років... Мама, медсестра, сама виховує ще одного сина, проживає в селі Кузьмина Гребля , що на Черкащині. В зв'язку з пандемією не може полетіти до сина", - розповів двоюрідний брат хлопця Анатолій Богуславський.

Він зазначив, що Руслан в лікарні знаходиться зовсім один, оскільки це сталося, коли він був на роботі в рейсі в іншому штаті, далеко від будинку, де хоча б у хлопця живуть друзі.

"Руслан - дуже добра людина. Має друзів в США, теж українці, які вже давно переїхали. Він жив у Каліфорнії, а це з ним сталося далеко від будинку, коли він був у рейсі. Тому він в лікарню потрапив в іншому штаті, а потім його на вертольоті перевезли в іншу лікарню в Небрасці, тому що він був в дуже важкому стані, але лікарня в 1000 кілометрах від будинку, де живуть друзі. Тому в лікарні він зараз зовсім один", - пояснив двоюрідний брат.

17 червня відомий відеоблогер Dima Malash, який також працює далекобійником в США, записав відеозвернення для збору коштів Руслану на реабілітацію. На відео в кінці є кадри з Русланом, який в лікарні.

"Під час аварії рятувальники думали, що він уже мертвий, але, коли витягли його з-під завалу плит, виявили, що він ще живий. По дорозі в госпіталь двічі була зупинка серця, були зламані 9 ребер, не рухаються стопи, відкриті переломи двох стегон, праве стегно, на кілька шматків, внутрішня кровотеча черевної порожнини, перелом куприка, перелом малогомілкової кістки (гомілка), носа, розрізи, на обличчі зроблено дві пластичні операції ", - розповідає блогер у відеозверненні.

Мати Руслана, Жанна Гончар, розповіла що вона розмовляла з лікарем, яка лікує сина в США і з відділенням поліції і шерифом, де сталася трагедія. За словами жінки, фірма, на якій працював Руслан, не нестиме відповідальність за інцидент і жодним чином допомагати фінансово з лікуванням, на яке мінімум потрібно 300 тисяч доларів.

Вона зазначила, що в США лікуванням сина займається пастор церкви, який і збирає гроші на лікування, а лікарі запевнили жінку, що будуть робити все можливе, щоб врятувати Руслана. Жінка також зверталася до Міністерства закордонних справ за допомогою, але там відповіли, що з перельотом в США можуть допомогти, а з візою, на жаль, ні.

Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...