Резонанс тижня. Знайдено мертвим популярного голлівудського актора

Останньою картиною Томмі Лістера став бойовик «Правосуддя по-американськи», в якому він виконав головну роль.

У четвер, 10 грудня, в Лос-Анджелесі був знайдений мертвим популярний голлівудський актор Томмі Лістер на прізвисько Тайні, повідомляють Патріоти України.

Йому було 62 роки. Поліцейські виявили Лістера в його квартирі в престижному районі Марина дель Рей. Патрульних викликали друзі Томмі, бо він два дні не виходив на зв'язок. Представник поліції Лос-Анджелеса заявив, що смерть актора наступила в результаті природних причин. Іншими словами, поліція не бачить підстав для проведення розслідування.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що навесні Томмі перехворів COVID-19, але без серйозних ускладнень. Однак в листопаді у нього знову з'явилися симптоми коронавіруса. Що саме стало причиною смерті Лістера, покаже розтин.

Томас Дуейн Лістер-молодший (повне ім'я актора) народився 24 червня 1958 року в Комптоні, штат Каліфорнія. З народження він був сліпий на праве око. Комптон в кінці 60-х початку 70-х був дуже криміногенним місцем. У місті було повно вуличних банд. Якимось дивом темношкірий підліток уникнув долі більшості своїх однолітків і не став злочинцем. Томмі був дуже релігійний. Він з дитинства мріяв про кар'єру в шоу-бізнесі.
Спочатку Лістер вирішив стати спортсменом, і у нього непогано виходило. Він зайнявся штовханням ядра. Успіхи в цьому виді атлетики дозволили йому отримати стипендію в Каліфорнійському державному університеті. Там він спробував грати в американський футбол, але швидко кинув це заняття.
Його характерна зовнішність, спортивна фігура, високий зріст дозволили йому отримати невелику роль у фільмі Андрія Кончаловського «Потяг-утікач», який вийшов в 1985 році. Картина набула статусу культової в США. Після її успіху Лістеру стали пропонувати інші ролі. Крім того, він зайнявся реслінгом.
З 1985 по 1995 рік Томмі знявся більш ніж в 20 фільмах. В основному то були бойовики і комедії - «Поліцейський з Беверлі-Хіллз 2», «Універсальний солдат», «Всі запобіжні заходи». Кончаловський дав йому роль в картині «Гомер і Едді» з Вупі Голдберг і Джеймсом Белуші.

Справжнім проривом в кар'єрі Лістера стала комедія «П'ятниця». Історія про двох темношкірих хлопців з Лос-Анджелеса в виконанні Айс Кьюба і Кріса Такера підкорила серця кольорових американців. Томмі зіграв в ній персонажа на ім'я Дібо. Його стали впізнавати на вулиці, брати автографи. У 2000 році вийшов сиквел - «Наступна п'ятниця», який користувався не меншим успіхом.

У 1997 році Лістер зіграв президента в гучному фантастичному бойовику Люка Бессона «П'ятий елемент». Потім Квентін Тарантіно дав йому роль в своїй картині «Джеккі Браун». Пропозиції сипалися на Лістера з усіх боків. В основному це були невеликі характерні ролі.
Шанувальники запам'ятали Тайні в фільмах «Остін Пауерс: Голдмембер», «Не вмирай поодинці», «Темний лицар», «Нова земля». Останньою картиною Листера став бойовик «Правосуддя по-американськи», в якому він виконав головну роль. Актор також багато знімався в серіалах і музичних відеокліпах.

Це варто знати! Хто входить до складу ВЛК - список лікарів та їхні обов'язки

понеділок, 13 травень 2024, 8:22

В Україні під час мобілізації для визначення придатності до військової служби військовозобов'язані та резервісти проходять перевірку військово-лікарської комісії (ВЛК). Лікарі яких спеціальностей оглядають військовозобов'язаних і що потрібно знати мобі...

Казав, що не було на кого залишити господарство: Сімейному лікарю з Лубен винесли вирок за ухилення від мобілізації

понеділок, 13 травень 2024, 7:24

Сімейний лікар Лубенського центру первинної медико-санітарної допомоги пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним, але на відправку до в/ч не з’явився - за це суд першої інстанції призначив йому 3 роки ув’язнення. Лубенський міськрайон...