Резонанс тижня. Знесилені люди не могли самостійно залишити реанімацію: Пожежа у лікарняному відділенні для пацієнтів з COVID-19 забрала десяток життів (відео)

Десять осіб загинули унаслідок пожежі у відділенні інтенсивної терапії лікарнірумунського міста Пьятра-Нямц, котре розташоване приблизно в 353 км на північ від Бухареста. У відділенні знаходилися пацієнти з новою коронавірусною інфекцією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Ще сім людей отримали критичні поранення. За даними місцевих екстрених служб, всі загиблі та постраждалі, за винятком однієї людини були пацієнтами лікарні. Пожежа сталася .

Займання сталося у приміщенні реанімаційного відділення та поширилося на сусіднє приміщення. На цей час пожежу ліквідовано.

Причину трагедії поки що не знайдено, і прокуратура вже почала розслідування найсмертоноснішої пожежі країни з 2015 року (тоді при пожежі в нічному клубі Бухареста у вогні загинуло 65 осіб). Згідно з заявою міністра охорони здоров'я Румунії, пожежа могла виникнути через коротке замикання.

Нагадаємо, 9 жовтня уряд Румунії прийняв рішення про припинення авіасполучення з країнами жовтої зони карантину. В цьому списку знаходиться і Україна.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...