Рятував співгромадян від смертоносних російських ракет: Пілот Олексій Месь загинув під час масованого обстрілу України

Український пілот Олексій Месь (Мунфіш) загинув під час аварії західного винищувача F-16 у понеділок, 26 серпня. Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на джерело у Збройних силах України, передають Патріоти України.

Командування Повітряних Сил підтвердило, що пілот Олексій Месь загинув. «Він героїчно провів свій останній бій у небі. 26 серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного комбінованого удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя», — йдеться в повідомленні.

Джерело CNN повідомляло, що пілот Олексій Месь загинув, відбиваючи наймасштабнішу повітряну атаку Росії на Україну в понеділок, 26 серпня. Джерело додало, що українського героя поховали в четвер, 29 серпня.

Катастрофу F-16, за словами джерела, розслідують і для участі в розслідуванні запросять міжнародних експертів.

Лучанин Месь Олексій Сергійович, 20 жовтня 1993 року народження, проходив військову службу за контрактом. Він був зарахований до особового складу військової частини на посаду командира ескадрильної підтримки – заступника командира операційної групи.

29 серпня відбулося прощання з пілотом, на яке прийшли сотні українців. У процесії брали участь два винищувачі МіГ-29, якими керували бойові друзі Олексія Меся. Головнокомандувач Олександр Сирський посмертно присвоїв йому звання полковника.

"Легкої прогулянки не буде": Голова "Укренерго" зробив прогноз на зиму в Україні

четвер, 29 серпень 2024, 22:25

Цієї зими Україну чекає багато випробувань у зв'язку зі станом енергосистеми, але блекаутів, які б спричинили гуманітарну кризу, не очікують. Такий прогноз в інтерв'ю "ВВС News Україна", яке вийшло 29 серпня, озвучив голова національної енергетичної ко...

Потерпілий вижив та вимагає компенсацію: 13-річна донька хірургині під час операції просвердлила отвір у черепі пацієнта

четвер, 29 серпень 2024, 21:16

Хірургиня в Австрії перебуває під слідством за те, що дозволила своїй 13-річній доньці просвердлити отвір у черепі пацієнта. Про це повідомляє Yahoo з посиланням на Kronen Zeitung, передають Патріоти України. У січні 33-річний чоловік був доправлений д...