Річниця трагедії: Аlyona Аlyona присвятила пісню 15-річному харків'янину, загиблому від рук російських терористів (відео)

Українська виконавиця хіп-хопу Аlyona Аlyona в річницю теракту біля Палацу спорту в Харкові представила трек "Коли ховають молодих", зазначають Патріоти України.

"Одного разу до мене звернувся режисер Руслан Горовий, який запропонував мені написати трек, присвячений пам'яті юного 15-річного хлопця, Дані Дідіка, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року. Дізнавшись більше про його історію, я згадала, як багато у своєму житті бачила втрат і похоронів. І найважчі серед них - похорони молоді. Трек "Коли ховають молодих" - це ода пам'яті всім юнакам і дівчатам, чиї смерті мені довелося пережити і про які мені довелося дізнатися. Це найстрашніше і найжахливіше, що може бачити світ. Ця пісня - спогад про всіх, чиє життя обірвалося надто рано", - йдеться в описі.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції Гідності стався вибух. Унасілідок теракту загинуло двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), було поранено 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні. Зокрема, 15-річний школяр Данило Дідік.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.
У 2019 році суд визнав винними в теракті трьох харків'ян - Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова. 28 грудня їм призначили покарання у вигляді довічного ув'язнення і звільнили з-під варти в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб.
Вирок ще не набув чинності - обвинувачені його оскаржать. Харківський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...