Рідкісне атмосферне явище викликало фурор: Хмари у формі НЛО зафіксували на Гаваях

лінзоподібні хмари

У небі над вулканами Мауна-Кеа і Мауна-Лоа на Гаваях спостерігачі помітили хмари, схожі на НЛО. Про це повідомляє видання Space. Фотографії були зроблені з оглядового майданчика обсерваторії. На них зафіксовані лінзоподібні хмари, які зазвичай утворюються з підвітряного боку пагорба або гори, коли сильний вітер дме над перетнутою місцевістю.

«Сьогодні ми помітили кілька НЛО! Точніше, їхніх двійників. Погляньте на ці приголомшливі фотографії літаючих тарілкоподібних лінзоподібних хмар, що ширяють поблизу Мауна-Кеа і Мауна-Лоа. Ви теж їх бачили?» — написали на сторінці обсерваторії у Twitter.

Лінзоподібна хмара поблизу вулканів Мауна-Кеа і Мауна-Лоа

Лінзоподібні хмари зазвичай формуються в тропосфері, найнижчому шарі земної атмосфери, паралельно до напрямку вітру, що надає їм потойбічного вигляду. Ці хмари досить поширені над західною частиною материка через Скелясті гори, але відносно рідкісні на Гаваях, згідно з даними Національної метеорологічної служби. Ці дивні на вигляд хмари іноді приймають за НЛО через їхню гладку блюдцеподібну форму. Вони утворилися поблизу Мауна-Лоа і Мауна-Кеа, висота яких сягає понад 3 960 метрів, оскільки сильні вітри змушують їх обтікати вершини вулканів.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...