Рідкісний красень у Чорнобилі дуже боїться людей (фото)

Його знімки опублікували на сторінці заповідника в Facebook.

У Чорнобилі показали птаха рідкісної краси, який дуже боїться людей (фото)У Чорнобильському заповіднику в об'єктиви фотокамер потрапив красивий, але дуже боязкий птах. Йдеться про орябка, інформують Патріоти України.

Його знімки опублікували на сторінці заповідника в Facebook.

"Обстежуючи заповідні ліси, вчені зустрічають різних птахів. Серед них - орябок лісовий - досить полохливий пернатий, який ховається або тікає, як тільки помітить незнайомий об'єкт", - написав автор під фото.

У Чорнобилі показали птаха рідкісної краси, який дуже боїться людей (фото)У Чорнобилі показали птаха рідкісної краси, який дуже боїться людей (фото)У Чорнобилі показали на фото орябка (фото: Сергій Домашевський)

Що ми знаємо про орябків

Більшу частину часу в теплу пору року орябок проводить на землі. Він, подібно тетереву і глухарю, злітає з гучним шумом і лясканням крил, але летить беззвучно, тримаючись на висоті середини дерев. Полохливий птах зазвичай швидко робить поворот і ховається в гілках, затаюючись.

Гніздиться орябок на землі, гніздо - це зазвичай ямка в поглибленні під стовбуром дерева, кущем, валежником, часто з сухим листям. Самка на гнізді сидить щільно.

Залежно від типу лісу, в якому живуть орябки, і відповідного підвиду цих птахів, їх забарвлення має численні варіації відтінків сірого і рудого.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...