Рідні були в шоці: 30-річний ветеран АТО підірвав себе в будинку

Сергій воював 4 роки. Після повернення трохи працював на підприємстві.

У селі Дашківці Літинського району на Вінниччині загинув ветеран АТО 30-річний Сергій Пеньожко. Підірвав себе в будинку. Внаслідок вибуху згоріло пів хати, постраждали документи, повідомляють Патріоти України.

Сергій воював 4 роки. Після повернення трохи працював на підприємстві. Ті, хто знав загиблого, досі не можуть зрозуміти, чому він зважився на цей крок.

"Ми шоковані і не можемо стримати сліз. Свого часу Сергій навчався у Вінницькій школі №34 до де¬в'ятого класу. А тоді учні розбіглись хто куди. Був непоганим хлопцем, дружелюбним, не з хуліганів, врівноважений. Коли почалась війна, Сергій не вагався і пішов захищати наш мир та спокій. Чотири роки пробув на фронті, після повернувся додому. Мав поранення, кулю в голові. Сидів на антидепресантах. Власної родини не встиг створити, тож дорожив мамою, вітчимом та молодшим братом", - розповіли знайомі загиблого, передає "33 канал".

Родина в Сергія порядна, придбали дім у Дашківцях близько 10 років тому, кажуть односельці. "Сергій був розумним хлопцем. Але після війни з ним стався дивний інцидент – він сидів з кумом, щось святкували, і раптом Сергій випустив собі кулю в голову. Врятувати його тоді вдалось. Тобто якісь проблеми з нервовою системою могли бути після війни, бо цей хлопець дивився в очі смерті не раз. Що ж до цієї НП, то родичі кажуть, що тротилову шашку підірвав. Вивів братика на вулицю, а сам це все скоїв", - розповіли.

У обласній поліції інформацію про трагічний інцидент підтвердили. На момент його скоєння вдома нікого не було, крім загиблого. "Він привів у дію вибухову речовину і внаслідок вибуху загинув на місці. Раніше особа вже висловлювала суїцидальні настрої. За даним фактом відкрите кримінальне провадження — "умисне вбивство" з позначкою "самогубство", - кажуть в поліції. Поховають Сергія Пеньожка у Лукашівці, чекають матір, яка повертається з-за кордону.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...