Рішення має затвердити Мінкульт: Монумент "Батьківщина-мати" може отримати нову назву

Монумент «Батьківщина-мати» в Києві пропонується перейменувати на «Україна-мати». Про це повідомив генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в інтерв'ю «Українському Радіо», передають Патріоти України.

За його словами, на засіданні вченої ради музею було ухвалено важливі рішення, одне з них – перейменування монумента «Батьківщина-мати» на монумент «Україна-мати».

Савчук сподівається, що відповідне рішення вченої ради музею затвердить Міністерство культури та інформаційної політики напередодні Дня незалежності України, 24 серпня.

«Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня незалежності.

І це не просто автономна мета. Я весь час підкреслюю взаємозв'язок цих процесів – зміни герба на щиті й появу тризуба, перейменування монументу, перейменування музею, розширення його функцій, нове осмислення, нові сенси, новий імідж», – наголосив гендиректор Національного музею історії у Другій світовій війні.

Зазначимо, що в Києві продовжуються роботи з демонтажу герба СРСР на монументі «Батьківщина-мати». Замість радянської символіки там невдовзі з’явиться тризуб.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...