Вирішення проблеми сподобається не усім: Вчений пояснив аномальну кількість медуз в Азовському морі

Величезній кількості медуз, які цього року серйозно турбують відпочивальників на азовських курортах, сприяють аномальна спека та збільшення рівня солоності Азова. А солоність Азовського моря залежить від гідрологічного режиму річок Дон та Кубань. Про це заявив декан факультету біології, географії і екології Херсонського державного університету, доктор географічних наук, професор Ігор Пилипенко, передають Патріоти України.

За словами вченого, подібні явища вже відбувалися у 70−80-ті роки минулого століття і тепер відбуваються зараз. Пилипенко зазначив, що по суті, Азовське море — це лиман російських річок Дону та Кубані. Тому все залежить від гідрологічного режиму цих річок, де формується основна маса прісної води, яка створює режим води Азовського моря.

На території України в Азов впадає невелика кількість річок, сукупний річний стік яких близько 4 кубічних кілометрів. З території РФ сукупний стік прісної води становить 35−40 кубічних кілометрів на рік. За словами вченого, підвищення популяції медуз також скорочує харчову базу для риб, що харчуються планктоном. Для того, щоб медуз було менше, треба, щоб у морі був обмежений вилов риби.

Джерело: Укрінформ

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...