Рішення викликало дискусії: В Україні хочуть продовжувати контракт дезертирів, які готові повернутися до частини

В Україні планують не призупиняти військову службу та контракт тих дезертирів, які добровільно повернулися до військової частини. Рада ухвалила у першому читанні відповідний законопроект, передають Патріоти України з посиланням на нардепа Ярослава Железняка в Telegram.

За словами Железняка, законопроект у першому читанні підтримали 235 нардепів.

Згідно з текстом документа, під час дії воєнного стану для військовослужбовців, які вперше самовільно залишили місце служби та готові повернутися, військова служба та дія контракту продовжуються. Але це можливе лише за умови повернення на службу протягом трьох діб.

Також законопроектом пропонується відновити виплати грошового, речового та інших видів забезпечення, пільг та соціальних гарантій.

Варто зауважити, що в Україні тим, хто самовільно залишив місце служби, можуть призупинити військову службу. Зокрема, це означає призупинення виплати грошового забезпечення.

Чи захищені персональні дані? В "Укрпошті" пояснили нюанси розсилання повісток

четвер, 10 жовтень 2024, 22:40

В Україні триває мобілізація, і нещодавно "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов’язаним. Громадяни, зокрема мешканці Чернігова, отримують сповіщення, в яких їм пропонується звернутися до найближчого відділення пошти для отримання повістки ...

Їздила в Крим та публікувала фото матрьошки: Вища рада правосуддя звільнила суддю з Києва

четвер, 10 жовтень 2024, 21:30

Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити суддю Господарського суду Києва Інну Отрош, визнавши її такою, що не відповідає обійманій посаді. Про це у четвер, 10 жовтня, повідомила пресслужба ВРП, передають Патріоти України. Рішення підтримали 11 ч...