Рівно два роки тому: У мережі згадали трагічну загибель Аміни Окуєвої

Ця жінка-воїн стала прапором спільної боротьби українців та чеченців проти російських окупантів.

30 жовтня, рівно 2 роки тому, у мирному Києві по автівці подружжя було відкрито вогонь, в результаті якого Аміна Окуєва загинула. Про це нагадав Олексій Вій на сторінці спільноти "Патріоти України - єднаймося!" у соцмережі "Фейсбук". Патріоти України закликають і вас згадати та не забувати подвиг Героїні українського та чеченського народів.

Ця жінка свідомо обрала шлях боротьби і з гідністю його пройшла. З початком подій революції була лікарем євронамету, а з уторгненням російських військ на Донеччині разом зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим пішла добровольцем боронити державу.

Після загибелі легендарного чеченського генерала Іси Мунаєва у 2015 році батальйон імені Джохара Дудаєва очолив чоловік Аміни. 1 червня 2017 року в Києві кілер намагався вбити Адама Осмаєва, однак дружина відкрила вогонь у відповідь і тяжко поранила зловмисника, врятувавши таким чином свого чоловіка. А вже 30 жовтня, рівно 2 роки тому, у мирному Києві по автівці подружжя було відкрито вогонь, в результаті якого Аміна Окуєва загинула.


Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...