Різдвяний піст 2019-2020: Рецепти смачних страв (відео)

У 2019 році Різдвяний піст починається 28 листопада. Триває він 40 днів, у цей час діє цілий ряд правил і заборон, яких повинні дотримуватися православні віруючі, передають Патріоти України.

На особливу увагу заслуговують правила харчування під час посту. Адже в цей час дозволені тільки певні продукти. В окремому матеріалі раніше ми розповіли про те, що саме і в які дні можна їсти. А тепер поділимося з вами ідеями смачних і корисних пісних страв.

Під час посту найпопулярнішими гарнірами є крупи: гречана, пшенична, вівсяна і так далі. Їх можна варити на воді, приправляючи різними спеціями. Також популярні овочеві супи, супи-пюре і салати. Ось кілька цікавих салатів, якими можна прикрасити пісний стіл:

Салат з чорносливом

Дрібно нашаткувати білокачанну капусту (чверть качана), потім перетерти її з сіллю і цукром (1 столова ложка), сік ретельно віджати. Очистити від кісточок і нарізати заздалегідь замочений у воді чорнослив. Натерти моркву і половину лимона на тертці. Все добре перемішати. За бажанням в салат можна додати трохи кмину або інших приправ на ваш смак.

Салат з моркви з солоним огірком

Для приготування знадобляться 800 г моркви, 2 солоні огірки і 200 грам томатного соку. Спочатку потрібно видалити тонку шкірку з солоних огірків і розрізати їх уздовж навпіл. Потім нарізати огірки на дрібні кубики, залити їх томатним соком, приправити перцем і дати настоятися. Моркву дрібно нашаткувати, залити приготовленим заправленням і подавати на стіл.

Салат з тертої моркви з капустою кольрабі

Підготуйте 3-4 морквини, 200 грам капусти кольрабі, маленьку ложку меду, столову ложку мелених волоських горіхів і трохи лимонного, журавлинного, вишневого, яблучного або гранатового соку і гілочку зелені. Моркву і капусту гарненько промийте, натріть на дрібній тертці і перемішайте. Заправляти салат потрібно перетертої сумішшю меду і соку. Ну а прикрасити блюдо можна крихтами горіхів або зеленню.

В якості других страв відмінно підійдуть такі варіанти: тушкована капуста, капуста з грибами, відварна квасоля, голубці без м'яса, картопля в будь-якому вигляді, салати і закуски з оселедця (в дні, коли дозволена риба), печена риба і рибні паштети, рибні котлети , картопляні оладки.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...