Різдво Пресвятої Богородиці: Історія свята, традиції і заборони 21 вересня, які треба знати

У 2020 році Різдво Пресвятої Богородиці святкують у понеділок, 21 вересня. На відміну від багатьох православних свят, ця дата є незмінною, передають Патріоти України.

Історія свята

У цей день народилася Діва Марія в сім'ї праведних Іоакима і Анни. Ця подія не було звичайною, так як Марії була відведена важлива роль в здійсненні божественного плану порятунку людства.

Традиції

У цей день віруючі ходять до церкви, щоб помолитися за своїх матерів і дітей, ставлять свічку за сім'ю. Також у Пресвятої Богородиці просять дітей ті пари, у яких їх поки немає. Марія почує заклики про допомогу і посприяє вирішенню труднощів.

Раніше старалися зіграти весілля в цей день. Вірили, що Богородиця оберігатиме родину. Для молодих дівчат цей час припадав на проведення посиденьок. На них звали майбутніх наречених, поїли чаєм з частуваннями, а хлопці сваталися.

Що потрібно робити

У таке велике православне свято прийнято радіти і дякувати Марії за Ісуса. Всією сім'єю потрібно піти до церкви і помолитися за здоров'я близьких.

Заборони в цей день

У таке велике свято не можна лаятися і лихословити. Заборонено грубити і сваритися, кричати на дітей. Також недобре зловживати алкоголем, влаштовуючи пишні святкування. Але не можна також важко працювати.

Прикмети

  • У цей день спалювали мотлох. Вважалося, що це прибирає поганий пристріт;
  • 21 вересня спостерігали зa пoгoдoю. Якщо день стоїть теплий, зима теж буде хорошою;
  • потрібно муху або мошку закопати в землю - комахи не кусатимуть;
  • якщо є роса на траві - значить заморозки наближаються;
  • якщо зірок на небі не видно - зима буде холодною;
  • якщо вітер дме в цей день, значить мало снігу буде в зимову пору.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...