Різко стало погано: У США дівчина після відвідування концерту втратила всі кінцівки

У США дівчина після відвідування концерту втратила всі кінцівки

22-річна модель-початківець з американського міста Тайлер, штат Техас, під час концерту підхопила легіонельоз. Як повідомляє The Sun, у червні 2022 року Евелін Девіс вирушила на концерт, а через три дні поскаржилася на слабкість та втому, передають Патріоти України.

Вона відчула, що все тіло горить і виявила, що температура піднялася до 40 градусів за Цельсієм. Через 10 хвилин температура різко знизилася, тож дівчина вирішила не звертатися за медичною допомогою. Проте наступного дня стан Девіс погіршився, і незабаром вона опинилась у лікарні.

Лікарі діагностували у дівчини сепсис та пневмонію. Девіс перебувала у критичному стані та впала в кому. Через деякий час у дівчини відмовили органи, і медики з усіх сил намагалися стабілізувати її кров'яний тиск. Лікарі вводили їй вазопресорні засоби, що підвищують артеріальний тиск, проте це призвело до порушення циркуляції крові. В результаті кров перестала надходити до кінцівок дівчини.

На десятий день коми лікарі з'ясували, що Девіс захворіла на легіонельоз — важке запалення легенів, викликане мікроорганізмами, що належать до роду Legionella. Медики припустили, що дівчина підхопила інфекційне захворювання через генератор диму, який працює на концерті. Передбачається, що шкідливі бактерії були у воді, яка використовується для створення пари.

Через тиждень завдяки зусиллям лікарів Девіс прийшла до тями. «Коли я прокинулася, відчула, що з моїми кінцівками щось не так. Вони були абсолютно чорними та холодними, але я була дуже млявою, тому багато чого не розуміла», — згадує вона.

Незабаром лікарі повідомили дівчину, що її кінцівки доведеться ампутувати. Девіс, не до кінця усвідомлюючи те, що відбувається, спокійно погодилася на операції.

За словами дівчини, вона зрозуміла, що позбудеться кінцівок, у день проведення операції. Девіс ампутували всі кінцівки: спочатку ноги нижче колін, а потім руки нижче ліктя.

«Лікарі сказали моїм батькам та чоловікові, що я не одужаю, і, якщо я все-таки прокинуся після операції, то в мене буде значне пошкодження органів. Але я прийшла до тями, і всі мої органи були в порядку», — каже вона.Деякі медики стверджували, що дівчина ніколи не зможе ходити, і рекомендували їй виїхати до будинку для людей похилого віку.

Однак Девіс вирішила довести, що зможе відновитись, і вже через два місяці зробила перші кроки з протезами. Незважаючи на позитивний настрій, дівчина зізналася, що їй було нелегко прийняти те, що сталося.

«Весь цей час я зберігала бадьорість духу та надію, але приблизно місяць тому це сильно вдарило по мені. Я усвідомила, що багато втратила і наскільки моє життя тепер важке», — поскаржилася вона.

Девіс додала, що вже через тиждень вона спромоглася примиритися зі своїм станом і тепер вчиться жити в новому тілі. Нині вона користується протезами, сподівається піти до автошколи, стати моделлю-інвалідом та соціальним працівником, щоб у майбутньому захищати права пацієнтів.

Дівчина зазначила, що ця подія не вплинула на її стосунки з друзями та рідними. Вона регулярно отримує підтримку від близьких людей і не почувається самотньою. «Якщо ви відчуваєте, що з вами щось не так, не чекайте. Якби я звернулася за допомогою раніше, коли мені стало погано, мої кінцівки, можливо, вдалося врятувати», — підсумувала вона.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...