Роблять інвалідом, благодійником та ветераном АТО: Як намагаються відмазати неадеквата, який стріляв по сусідах у Києві

Сусіди Олексія Берестецкого розповіли, що чоловік направо і наліво розповідав, що він інвалід, і у нього є відповідні довідки.
Олексій Берестецький. Фото: Фейсбук.

У Києві 48-річний чоловік розстріляв своїх сусідів по під'їзду, які прийшли до нього з розбірками. Олексій Берестецький роками не платив за комунальні послуги і встиг накопичити близько мільйона гривень боргу. А не так давно він підключився до загального стояка й сусіди платили за електроенергію, якою користувався Берестецький, повідомляють Патріоти України.

Інцидент стався на Борщагівці на вулиці Чаадаєва 6 листопада. Чоловік на претензії сусідів відкрив по них стрілянину з мисливського карабіна. В результаті поранення двох ніг отримав 40-річний адвокат Микола Б., якого госпіталізували, зараз йому потрібна донорська кров.

Сусіди Берестецкого розповіли, що чоловік направо і наліво розповідав, що він інвалід, і у нього є відповідні довідки. Крім того, мешканці будинку припускають, що деякі з довідок про психічний розлад, але військовим він не є.

У Facebook у Олексія Берестецького сказано, що він уродженець Луганська і працює головою правління в Центрі соціальної інтеграції інвалідів "Благо". Але в організації немає ані опису, ані підписників. А сусідка Берестецького і журналістка Світлана Панюшкіна написала в соцмережах, що федерація тхеквондо бере стрілка на поруки і заднім числом робить йому довідку, що він ветеран АТО і "добродій".

Джерело: РБК-Україна

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...