Робота для спецслужб?: Зеленський заявив, що СБУ зважуватиме фури на дорогах

Президент пояснив, що рішення про залучення до процесу СБУ було ухвалено через втрату довіри до "Укртрансбезпеки".

Президент України Володимир Зеленський через відсутність довіри до "Укртрансбезпеки" доручив здійснювати габаритно-ваговий контроль на дорогах представникам СБУ та Національної поліції. Про це йдеться на сайті глави держави, передають Патріоти України.

За його словами, необхідно встановити 50-80 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю по всій Україні та мінімізувати людський фактор. Він також поставив завдання Міністерству інфраструктури впровадити систему автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах і перезавантажити Державну службу з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпеку"), щоб зберегти нові автошляхи, які споруджують у межах Національної програми "Велике будівництво".

"Ми знаємо про велику проблему – ми будуємо (автодороги. – Ред.), а "товариші" з "Укртрансбезпеки" – не всі, але загалом – вони руйнують. Через те, що не контролюють перевантажені перевезення, особливо зараз, у період сільськогосподарських робіт. І ці вантажівки розбивають нові, сучасні дороги, які зараз ремонтують", – сказав президент.

Зеленський пояснив, що рішення про залучення до процесу СБУ було ухвалено через втрату довіри до "Укртрансбезпеки". Також, як тимчасовий захід ввели повну зупинку вантажного транспорту на будь-якій ділянці дороги, коли температура сягає 28 градусів.

"Я думаю, що тільки тоді це буде реформою. Коли "Укртрансбезпека", і поліція, і Служба безпеки, які зараз допомагають, підуть із дороги й не будуть цим займатися (контролювати дотримання вагових норм. – Ред.)", – зауважив президент.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...