"Робота, як відпочинок": Киянин розповів про своє життя на Шрі-Ланці (фото)

Робота Максима Лопачука починається зі сходом сонця, а вже до сніданку чоловік закінчує усі справи.

Киянин Максим Лопачук пять років мешкає в місті Хікадува на Шрі-Ланці . Переїхав туди з дружиною Іриною. Тут у них народилась донечка. Торік відкрив власну школу серфінгу. Про особливості життя чоловік розповів журналістам, передають Патріоти України.

"Вперше побували на Шрі-Ланці у 2014. Тоді батьки і друзі подарували тур у екзотичну країну. Багато подорожував раніше. До цього улюблене місце острів Тенеріфе в Іспанії. Там навчився кататися на серфі та підкорювати хвилі", - розповідає Максим.

Родина винаймає трикімнатний будинок у центрі Хікадуви. Щоб залишитись у країні придбали візу резидента, яка на рік обходиться у тисячу доларів. Без неї не можна зняти житло чи організувати власний бізнес. Візу тут купують прямо в аеропорту.

"Сезон серфінгу тут триває весь рік. Але умовно кожен серфер вибирає місце для себе і на ту територію ніхто не зазіхає. Єдине, що можна зіштовхнутися з місцевою мафією. До мене приходили кілька разів. Навіть мітинг влаштували, щоб у них не працював, бо створюю конкуренцію. Доммовились за рахунок того, що двох місцевих хлопців взяв на роботу", - пояснює Максим.

Заняття коштує від 45 до 120 доларів. Урок триває 2 години. За день може дати індивідуальні уроки не більш як 5 охочим. Також Максим веде школу серфінгу в інтернеті, де можна навчитися безкоштовно.

"Хто займається серфінгом їдуть сюди за дешевим спорядженням і уроками. В Європі це в рази дорожче. До того ж тут хвилі дуже підходящі", - пояснює чоловік.

Робота починається зі сходом сонця, а вже до сніданку чоловік закінчує усі справи. Іншу частину дня проводить на березі, де чистить дошки і відпочиває.

Життя на Шрі-Ланці дороге. Приблизно 400 доларів обійдеться житло. Близько 300 на їжу, сотню доларів доведеться віддати за дитсадок.

Джерело: Gazeta.ua

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...