"Робота ще не закінчена": В Україну повернувся британець "Рембо", який дивом вижив під обстрілом окупантів

Доброволець із Британії з позивним "Рембо" повернувся на фронт в Україну після тяжкого поранення. Кілька місяців тому він з українськими побратимами потрапив під потужний артилерійський обстріл росіян і мало не втратив руку та ногу, передають Патріоти України.

Своє рішення знову стати на захист України воїн пояснив тим, що не може "повернутися спиною до народу України" і вважає, що роботу з "зупинки кривавого божевільного диктатора", президента РФ Володимира Путіна, ще не закінчено. Історію 40-річного Шаріфа Аміна "Рембо" розповіли у Daily Mail.

Видання повідомило, що 40-річний ветеран британської армії з позивним "Рембо" Шаріф Амін дев'ять років прослужив у британському 1-му стрілецькому батальйоні, пройшов дві ротації до Афганістану.

Торік у жовтні група українських воїнів, до якої входив і "Рембо", потрапила під обстріл російських військ під час розвідвиходу в глибокий тил ворога. Тоді Шаріфу дивом вдалося вижити, внаслідок отриманих поранень він мало не втратив праву ногу і руку, у нього були множинні поранення, пошкодження обох легень та уламки, що застрягли в усіх чотирьох кінцівках.

Лікування та реабілітація зайняли близько дев'яти місяців. І ось Амін знову повернувся на фронт в Україну, адже, як зізнається сам, "не міг повернутись спиною до народу України". "Спочатку я вирушив боротися за свободу в той час, коли миру в Європі погрожував божевільний диктатор. Цю роботу ще не завершено. Поки вона є, поки Україна не переможе, я робитиму все, що в моїх силах, щоб допомогти. Я взяв на себе зобов'язання перед народом цієї країни і маю намір дотримуватися його доти, доки не буде випущена остання куля", – пояснив британський доброволець журналістам.

Після поранення з поля бою Аміна витягли побратими. У військовому шпиталі в Одесі медики врятували йому руки та ноги. У грудні на приватному медичному літаку воїна евакуювали на батьківщину, де за його лікування взялися хірурги в Брістолі. Друзі Аміна зібрали гроші, щоб оплатити переліт до Британії нареченій добровольця, українці Олені Вітвицькій та її 10-річному синові Платону.

Тепер же Шаріф Амін повернувся до України. Він опублікував відео із Херсона, що постраждав від теракту військ РФ на Каховській ГЕС, де він знову приєднався до українських воїнів. Доброволець зізнається: отримані травми досі його турбують. Але він навчився долати біль і, поки живий, має намір продовжувати "боротьбу за праву справу".

В опублікованому відео з Херсона Амін розповів, що повернувся до України лише через кілька тижнів після російського теракту на Каховській ГЕС, у час, коли українські війська вже розпочали контрнаступальні операції.

"Отже, хлопці, нарешті повернулися до України після кількох місяців реабілітації. Ми майже закінчили останній етап перетину кордону, і ось уже другий раунд. Слава Україні", – заявив він.

Одразу після початку повномасштабної війни РФ проти України Амін приїхав до нашої країни як волонтер. Але з посиленням бойових дій він все частіше почав ділитися з українськими воїнами набутими під час служби навичками, а в результаті підписав контракт із ЗСУ.

Ще перебуваючи у лікарні, Амін розповідав журналістам про те, як дістав поранення. Коли росіяни почали обстріл, він із українським побратимом "Професором" намагалися сховатися у неглибокій траншеї.

"[Ми стояли] каска до каски, пліч-о-пліч, бо артилерійські снаряди продовжували летіти. У якийсь момент я відчув потужний удар. Мені здалося, що хтось потягнув мене під землю. Все навколо почервоніло... "Професор", що обм'як, наче ганчір'яна лялька, впав на мене і мені не вдавалося вибратися з-під його тіла... У цей момент я зрозумів, що поранений. Я подумав: "Тут я помру" – і усвідомив та прийняв це", – говорив Амін.

Поранений воїн зміг докричатися ще до одного побратима, Олега Шумова з позивним "Шум", що він живий і йому необхідна допомога. Попри те, що обстріл тривав, "Шум" вискочив зі свого укриття і кинувся до британця, щоб допомогти йому вибратися з-під тіла загиблого "Професора".

Лише тоді Амін зрозумів, наскільки серйозно поранений: його права рука була практично відірвана в районі зап'ястя, а у праву ногу встряг уламок "розміром з консервну банку". Шрапнель також потрапила під бронежилетом у спину, пробивши обидві легені. Коли Амін спробував ворухнутися, він відчув страшний біль.

"У мене була тільки ліва рука. На мені був поясний комплект, бронежилет, все на мені. Я не знаю, як у мене вистачило сил вибратися з цієї канави, але я це зробив. Коли я це зробив, помітив цей величезний шматок шрапнелі, що стирчав з моєї ноги. Це було схоже на консервну банку. Тому я змусив себе перевернутися на спину, і мій командир потягнув мене в якесь укриття, поки снаряди продовжували падати", – розповідав воїн.

Тоді, згадує Амін, український воїн, який урятував йому життя, пообіцяв: "Не хвилюйся, я не знаю як, але я витягну тебе звідси".

Незабаром Шаріф та "Шум" були врятовані бронетранспортерами Kozak Warrior, їх за 20 хвилин передали медикам швидкої допомоги, які доправили воїнів до лікарні. Він згадав, як лікарі біля його ліжка перешіптувалися, що він навряд чи виживе.

За хоробрість у бою Шарифа було нагороджено Україною. "Я ні про що не шкодую. Я не міг просто сидіти... Якщо я сидітиму вдома, незважаючи на те, що у мене є навички, які можуть допомогти, що я за людина?" – каже воїн.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...