Роботодавці звернулись до суду: В Естонії розгорається скандал навколо депортації українських працівників

145 трудових мігрантів з України прибули до Естонії спеціальним рейсом 21 липня.

З Естонії депортують велику групу трудових мігрантів з України. Департамент охорони здоров'я Естонії вважає, що українці після прибуття в країну порушили вимоги про двотижневий період самоізоляції, вийшли на роботу і тим самим могли сприяти поширенню коронавірусної інфекції, інформують Патріоти України.

Як повідомляє ERR, до кінця дня 14 серпня робітники повинні покинути Естонію. Власники підприємств, які найняли працівників з України, звернулися до суду. 145 трудових мігрантів з України прибули до Естонії спеціальним рейсом 21 липня. Планувалося, що робітники будуть працювати на молочній фермі Nopri Talumeierei, в садовому господарстві Juhani Arboretum, на деревообробному підприємстві MTÜ Loreta, в агрогосподарстві Hobulased.
Власники компаній наполягають, що вимогу про карантин не було порушено: українці не з'являлися на робочих місцях, а облаштовували своє майбутнє місце проживання. «Вони приїхали на сільгоспроботи, але там не працювали, а перебували на карантині. Вони облаштовували свої житлові приміщення. Вони працювали там, де ні з ким не стикалися. Немає таких правил, які б говорили, що особі на карантині не можна окремо від інших чимось займатися», - заявив власник OÜ Hobulased Прий Ояма в коментарі delfi.ee.
Також фермери незадоволені, що контролюючі органи посилено перевіряють агросектор, але при цьому абсолютно не беруть до уваги іноземців, які приїжджають працювати в сфері послуг та в будівельній галузі.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

Двічі не брали на службу, а втретє - він втік від ТЦК: На Вінниччині чоловік відмовився від мобілізації

четвер, 18 квітень 2024, 17:44

У Вінницькій області до іспитового терміну засудили чоловіка, якого військові частини двічі не захотіли брати на службу, а коли йому принесли 3 повістку - він втік від ТЦК. Про це йдеться у вироку Бершадського райсуду Вінницької області. передають Пат...