Роботизація набирає обертів: Експерт пояснив, яким професіям загрожує зникнення

Все йде до того, що у близькому майбутньому найпростіші професії в Україні будуть автоматизовані. Адже навіщо людина там, де може працювати механізм. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив експерт з ринку праці Василь Воскобойник, передають Патріоти України.

Він наголосив: однозначно буде потрібен той, хто налаштовуватиме засоби автоматизації та дивитиметься, як вони працюють. Тобто зовсім людина з процесів не зникне.

Буде відбуватися заміна: як, наприклад, візник, який раніше управляв каретою, тепер управляє кермом автобусу. Це нормальні процеси розвитку. Не бачу в цьому нічого загрозливого, – зазначив Воскобойник.

Експерт додав, що більшість звичайних робітничих професій у майбутньому справді зникнуть. Залишаться лише ті, де буде присутній людський фактор, тобто емпатія. А також ті, які пов'язані зі спілкуванням, комунікацією та управлінням.

"В Голлівуді обговорюють навіть те, що рано чи пізно зникнуть автентичні актори. Бо простіше намалювати якийсь відеообраз, ніж платити людині десятки мільйонів доларів. Тож ця сфера також зазнаватиме змін", – запевнив Воскобойник.

Проте підкреслив, що важливо розуміти: якщо створити суспільства, в якому працюють лише роботи, постане питання – чим займатимуться звичайні люди і де вони зароблятимуть гроші, аби купувати товари та послуги, які вироблятимуть машини.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...