Робив офіційні "білі квитки": Мешканець Київщини організував виїзд ухилянтів за кордон (фото)

У Києві ділок вигадав схему для виїзду ухилянтів за кордон. За грошову винагороду у розмірі 9 тисяч доларів США фігурант організував злочинну схему та надавав призовникам медичні довідки про непридатність до військової служби. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають Патріоти України.

"Організатором злочинної схеми виявився 29-річний мешканець Київської області, який раніше не мав проблем із законом. В ході досудового розслідування встановлено, що, використовуючи корупційні зв’язки, чоловік надавав "клієнтам" медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону", - йдеться у повідомленні.

Задокументовано, що за надання незаконних послуг так званих білих білетів порушник отримував по 9 тисяч доларів США. Під час проведення ним чергової незаконної угоди фігуранта було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка, під час якого виявили та вилучили пістолет, автомат, набої та чорнові записи. Все вилучене направлено на проведення експертизи.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів. За скоєння злочину мешканцю Київщини може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...