Робив селфі і втопив Samsung за $1200: В Індії чиновник наказав осушити водосховище, щоб знайти смартфон, але поплатився

Робив селфі і втопив Samsung за $1200: в Індії чиновник осушив водосховище, щоб знайти смартфон

В Індії інспектор харчових продуктів Раджеш Вішвас наказав відкачати мільйони літрів води з водосховища, щоб знайти свій смартфон. Такий вчинок чиновник аргументував тим, що на гаджеті нібито містилися конфіденційні урядові дані, які потребують вилучення, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання ВВС, примітно, що смартфон чиновник утопив під час спроби зробити селфі. Чиновник скористався своїм службовим становищем і не вигадав нічого кращого, як наказати осушити водосховище. Не дивно, що після такого зловживання Раджеша Вішваса було відсторонено з посади.

Воду відкачували протягом трьох днів і смартфон, вартістю близько 1200 доларів все ж таки вдалося знайти. Проте гаджет надто довго пролежав у воді, і чиновник не зміг увімкнути його.

Операція зі "порятунку" смартфона почалася із залучення водолазів, які незважаючи на всі спроби так і не змогли його знайти. Після цього урядовець заплатив за доставку дизельного насоса для відкачування води. При цьому в якості виправдання він заявив, що воду зіллють у найближчий канал і це "принесе користь фермерам, які матимуть більше води".

Насос працював протягом кількох днів, випустивши приблизно два мільйони літрів. Такого обсягу достатньо для зрошення 600 гектар сільськогосподарських угідь. Операцію зі "порятунку" смартфона було зупинено, коли за скаргою прибула інша посадова особа з відділу водних ресурсів.

Чиновнику дорікнули, що він даремно витратив найважливіший для Індії природний ресурс. Однак сам Вішвас заперечував зловживання своїм становищем і сказав, що вода, яку він злив, була "непридатною для використання".


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...