"Родная говень": Росіяни знов забруднили нафтою Чорне море

Поблизу Новоросійськоого порту стався викид нафти, під час завантаження грецького танкеру

У Росії на зовнішньому рейді Новоросійська стався викид сирої нафти. Наразі невідомо, скільки саме вилилося речовини. Пропаганда традиційно в таких випадках запевняє, що шкода мінімальна і все пфд контролем. Інцидент трапився ввечері 7 серпня під час завантаження грецького танкера Minerva Symphony, зазначають Патріоти України.

У результаті забруднення зазнало 200 метрів акваторії Чорного моря. Новоросійськ розташовується неподалік окупованого Криму.

Інцидент стався на причалі компанії "Каспійський трубопровідний консорціум-Р" в селищі Південна Озереївка під Новоросійськом. В цей час нафтою з терміналу заправляли танкер Minerva Symphony. Робили це з допомогою виносного причального пристрою.

У Россморічфлоті розповіли, що нафта розлилася за межами берегової зони – приблизно в 6 кілометрах від берега. Наразі на місці розливу виставили бонові (плавучі) загородження.

Каспійський трубопровідний консорціум усуває розлив самотужки. Зокрема, створили оперативний штаб та залучили аварійно-рятувальні підрозділи. Хоча не було запиту від власника терміналу, але у готовність привели сили філії Морський рятувальної служби.

Додамо, що Minerva Symphony базується у грецькому Піреї. Також ходить під прапором цієї країни.

Що відомо про Каспійський трубопровідний консорціум

Трубопровід КТК з'єднує нафтові родовища заходу Казахстану та російські родовища на шельфі Каспію з морським терміналом в Новоросійську. Його протяжність становить 1 511 кілометрів. Поточна потужність трубопроводу – 67 мільйонів тонн нафти на рік.

Акціонери КТК – компанії з Росії, Казахстану, США (Chevron і Mobil), Великої Британії (BG), Італії (Eni) та Швейцарії (Oryx).


Асоціація далекобійників висловлює протест: Воєнкоматівці мобілізують водіїв фур прямо з коліс під час міжнародних рейсів

понеділок, 29 квітень 2024, 18:48

Українські міжнародні перевізники скаржаться, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники ТЦК та СП знімають водіїв прямо з рейсів і силоміць забирають у центри комплектування. Про це повідомляє Асоціація міжнародних автоперевізників (Ас...

З вікна військового ліцею у Львові випав 14-річний курсант - деталі трагедії

понеділок, 29 квітень 2024, 18:38

У неділю, 28 квітня, з вікна третього поверху Львівського ліцею ім. Героїв Крут випав 14-річний курсант з Запоріжжя Інформацію "Еспресо.Захід" підтвердив начальник ліцею ім. Героїв Крут полковник Юрій Гусар, передають Патріоти України. За словами полко...